Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Syndicate Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Syndicate Bank PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. Name the Basketball Hall of Famer and two-time NBA champion who passed away, recently.
George Mikan
Jo Jo White
John Wooden
Bob Cousy
Tom Heinsohn
Solution:
Basketball Hall of Famer Jo Jo White, a two-time NBA champion with the Boston Celtics and an Olympic gold medalist, has passed away.

Q2. India Ratings and Research has projected the country’s economic growth to improve to _____________ in 2018-19.
7.2 percent
7.3 percent
6.9 percent
7.1 percent
6.8 percent
Solution:
India Ratings and Research has projected the country’s economic growth to improve to 7.1 percent in 2018-19 from 6.5 percent in 2017-18, buoyed by robust consumption demand and low commodity prices.

Q3. An MoU was signed between Government of India and Confederation of Indian Industry (CII) to enhance import and export performance. Who is the President of CII?
Rakesh Bharti Mittal
Uday Kotak
Shobana Kamineni
Aditya Puri
Naushad Forbes
Solution:
A Memorandum of Understanding (MoU) was signed between Government of India and Confederation of Indian Industry (CII) in the presence of Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu to enhance import and export performance. Shobana Kamineni is the President of CII.

Q4. The government appointed _____________ as Chairman and Managing Director (CMD) of Security Printing and Minting Corporation of India Ltd (SPMCIL).
Rakesh Bharti Mittal
Jamnalal Bajaj
S Selvakumar
Malweyn Rego
Mahesh Sharma
Solution:
The government appointed senior IAS officer S Selvakumar as Chairman and Managing Director (CMD) of Security Printing and Minting Corporation of India Ltd (SPMCIL).

Q5. Which of the following is mainly used by the banks in order to meet their temporary requirement of Cash on a daily basis?
Commercial Paper
Certificate of Deposit
Collateralized Borrowing and Lending Obligations (CBLO)
Call Money
None of the given options is true
Solution:
Call money market is a market for uncollateralized lending and borrowing of funds. This market is predominantly overnight and is open for participation only to scheduled commercial banks and the primary dealers.

Directions (6-10): In each question below are four statements followed by four conclusions numbered I, II, III and IV. You have to take the four given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts and then decide which of the given conclusions logically follows from the four gives statements disregarding commonly known facts. Then decide which of the answers (a), (b) , (c) , (d) and (e) is correct and indicate it on the answer sheet. 

Q6. Statements: 
All pillows are lights.
Some lights are softs.
All softs are mats.
Some mats are cars.
Conclusions: 
I. Some mats are lights.
II. Some mats are pillows.
III. Some cars are lights.
IV Some lights are pillows.
Only I and II follow
Only I, III and IV follow
Only I and IV follow
Only II, III and IV follow
None of these
Solution:

Q7.Statements: 
Some wires are cables.
Some cables are fibers.
All fibers are copper.
All copper are irons.
Conclusions: 
I. Some copper are wires.
II. Some irons are cables.
III. Some copper are cables.
IV. Some irons are fibers.
Only I, II and III follow
Only II, III and IV follow
Only I, III and IV follow
All follow
None of these
Solution:

Q8.Statements: 
All dots are spots.
All spots are darks.
All darks are lights.
All lights are brights.
Conclusions: 
I. Some brights are darks.
II. All spots are lights.
III. Some lights are dots.
IV. All dots are brights.
Only I ,II and III follow
Only I, II and IV follow
Only II, III and IV follow
All follow
None of these
Solution:

Q9.Statements: 
Some birds are parrots.
Some parrots are crows.
Some crows are fishs.
Some fishs are tigers.
Conclusions: 
I. Some tigers are parrots.
II. No tiger is parrot.
III. Some fishs are birds.
IV No fish is bird.
Only either I or II follows
Only either III or IV follows
Only either I or II and either III or IV follow
Only I and III follow
None of these
Solution:

Q10.Statements: 
All mirror are reflectors.
No reflector is real.
Some reals are truths.
All truths are falses.
Conclusions: 
I. Some falses are reals.
II. Some reflectors are mirror.
III. Some truths are reflectors.
IV Some reals are mirror.
None follows
Only I & II follow
Only II follows
Only III follows
Only IV follows
Solution:

Directions (11-15): Study the pie-charts carefully to answer the questions that follow:
Percentage of students studying in different colleges of a city and percentage of girls studying in these colleges respectively

  
Percentage of girls studying in different colleges 
 

Q11. The number of girls studying in Mary Lucas college is approximately what percent of the boys studying in DAV
26%
35%
54%
46%
65%
Solution:

Q12. What is the approximate average number of boys studying in St. Joseph, St. Javiour and Bal Bharti colleges together ?
4155
4250
4021
4577
5420
Solution:

Q13. What is the ratio of girls studying in St. Joseph and Bal Bharti colleges together to the boys studying in DAV and St. Javiour colleges together ?
2456 :2417
1722 : 2869
7 : 6
243 : 322
None of these
Solution:

Q14.What is the difference between total number of boys studying in Mary Lucas, Bal Bharti and St. Joseph colleges together and total number of girls studying in the same colleges together ?
1487
1350
1542
1440
1520
Solution:

Q15.The number of boys studying in DAV and Bal Bharti colleges together are approximately what percent of total number of students studying in all the five colleges together?
34
42
54
25
52
Solution:

Directions (16-20): In each of the following sentences, there is a blank space, followed by some choices of words given in options. You have to determine which of these words fits well in all making them meaningful and grammatically correct. Word can be modified according to the tense of the sentence keeping the meaning of root word intact. 

Q16. 
I.She _______ for several minutes before introducing the main speaker.
II.We had to listen to another one of his long _______ about politics and religion.
III.He encountered many interesting people in his _______ in the country.
Ramble
came
wait
venture
interset
Solution:
Rambled- to go from one subject to another without any clear purpose or direction, to walk or go from one place to another place without a specific goal, purpose, or direction, it is always followed by an adverb or preposition.

Q17. 
I.The college president was against any _______ with the students.
II.We need a _______ between the townspeople and mayor over the site of the new library.
III.The buyer and seller are continuing _______ on the sale price and repairs to the house.
trend
increasing
talk
follower
negotiation
Solution:
Negotiation- a formal discussion between people who are trying to reach an agreement, an act of negotiating

Q18. 
I.There was no hope of _______ the damage—she had to buy a new car.
II.He underwent surgery to _______ a torn ligament in his knee.
III.She _______ an old chest that was coming apart.
find
goal
complete
repair
present
Solution:
Repair- to put (something that is broken or damaged) back into good condition, to correct or improve (something, such as a relationship or reputation)

Q19. 
I.She _______from other people as she grew older.
II.Students can _______ from a class anytime until the last week of the semester.
III.The prosecutor _______ her question to the witness.
discussed
withdraw
differ
request
refer
Solution:
withdraw- to take back (something that is spoken, offered, etc.), to stop participating in something

Q20. 
I.At least he had the good _______ to admit that he was wrong.
II.I saw a homeless person on the street and thought “there but for the _______ of God go I.
III. The governor fell from _______ after being accused of tax fraud.
ladder
content
grace
improve
percent
Solution:
Grace- If you fall from grace or experience a fall from grace, you no longer enjoy the success or good reputation that you once had, usually because you have done something wrong.

               



You May Also Like to Read: