February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 10th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Prime Minister Narendra Modi had recently inaugurated the first two-day Global Investment Summit has been organized in _____________.
Answer: Assam

Q2. External Affairs Minister (EAM) Sushma Swaraj has returned home after successful completion of the goodwill visit to ___________.
Answer: Nepal

Q3. Mumbai International Film Festival (MIFF) committee has decided to bestow V. Shantaram lifetime achievement Award to veteran film producer and director _____________.
Answer: Shyam Benegal

Q4. Who was awarded the 'Times Power Women of the Year 2017'- Pune for Global PR?
Answer: Shabnam Asthana

Q5. American multinational conglomerate, Alphabet Inc. has appointed ___________ as the new board chairman of the company.
Answer: John L. Hennessy

Q6. The Union Minister for Finance and Corporate Affairs Mr Arun Jaitley launched India’s first sentiment index for micro and small enterprises (MSEs) named ___________ developed jointly by CRISIL & SIDBI.
Answer: CriSidEx

Q7. For 2016-2018, the theme for observing World Cancer Day is ____________.
Answer: We Can, I can

Q8. In which city, the First ever International Kala Mela was inaugurated by the Vice President of India?
Answer: New Delhi

Q9. India Open is a badminton event held annually at the Siri Fort Sports Complex, New Delhi. In women's singles P V Sindhu was defeated by Beiwen Zhang. Beiwen Zhang belongs to which country?
Answer: America

Q10. Name the Cyprus President who has won re-election for a second term.
Answer: Nicos Anastasiades

Q11. External Affairs Minister Sushma Swaraj has recently left for her first official visit to ____________.
Answer: Saudi Arabia

Q12. India has successfully test-fired the indigenously developed short-range nuclear capable Agni-I ballistic missile. The missile was fired from ___________.
Answer: Abdul Kalam Island

Q13. Name the Indian golfer who has emerged as the best Indian golfer in the world, grabbing the 72nd position in the Official World Golf Ranking (OWGR).
Answer: Shubhankar Sharma

Q14. The Maldives president has recently declared a state of emergency in the country. What is the capital city of Maldives?
Answer: Male

Q15. Which state government has signed an MoU with Cab-hailing startup Ola to pilot an app-based river taxi service?
Answer: Assam