February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 12th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  The President of Bangladesh, Abdul Hamid appointed ____________ as the new Chief Justice of the country.
Answer: Syed Mahmud Hossain

Q2. India has been ranked ______________ in the list of wealthiest countries with the total wealth of 8,230 billion US dollars.
Answer: 6th

Q3. Name the country that has recently launched the world’s smallest rocket with the ability to put a tiny satellite into orbit.
Answer: Windhoek

Q4. Inland Waterways Authority of India (IWAI) has signed a project agreement with the World Bank for JMVP on river Ganga. JMVP stands for _____________.
Answer: Jal Marg Vikas Project

Q5. What is the Capital city of Cyprus?
Answer: Nicosia

Q6. Indian Overseas Bank (IOB) has received Rs173.06 crore capital infusions from the government in the current fiscal. It Headquarters in ___________.
Answer: Chennai

Q7. Cochin Shipyard Limited (CSL) and Joint Stock Company United Shipbuilding Corporation (USC) have signed an MoU to collaborate and engage in Design, Development and Execution of contemporary, State-of-Art vessels for Inland and Coastal Waterways. The USC is a/an _______________ Company.
Answer: Russian

Q8. Which is the theme state for this year's 32nd Surajkund International Crafts Mela?
Answer: Uttar Pradesh

Q9. Sagarmala Program aims to promote port-led development in the country. The concept of Sagarmala was approved by the Union Cabinet in ______________.
Answer: 2015

Q10. What is the capital city of Rwanda?
Answer: Kigali

Q11. In which state the President of India Ram Nath Kovind inaugurated the 88th Mahamastakabhisheka Utsav of Lord Gomateshwara?
Answer: Karnataka

Q12. External Affairs Minister Sushma Swaraj attended the opening ceremony of the Al Jana-driyah festival in Riyadh, Saudi Arabia. This was the __________ edition of this festival.
Answer: 32nd

Q13. The US-based SpaceX has successfully launched the world's most powerful operational rocket Falcon Heavy towards Mars. Who is the Founder and CEO of SpaceX?
Answer: Elon Musk

Q14. One of the state governments has decided to hold the first-of-its-kind, one-day Pelican Festival at the Atapaka Bird Sanctuary on Kolleru. This Bird sanctuary is located in ____________.
Answer: Andhra Pradesh

Q15. CSE has been ranked the top environment policy think tanks in India while it has secured the 16th position in global rankings. CSE stands for _______.
Answer: Centre for Science and Environment