February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 9th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Name the cricket ground that will host the final of both the men’s and women’s World Twenty20 of 2020 edition.
Answer: Melbourne Cricket Ground

Q2. Google has introduced a new app named _____________ that allows anybody to submit stories for and about their communities.
Answer: Bulletin

Q3. Name the lender that has recently launched the fourth edition of ‘Evolve’ in Coimbatore, Tamil Nadu.
Answer: Axis Bank

Q4. Indian Navy launched the third of the six indigenous Scorpene-class submarines named ___________.
Answer: INS Karanj

Q5. Who is the present CEO and MD of Axis Bank?
Answer: Shikha Sharma

Q6. Name the officer who recently took charge as the new Director General of Military Operations (DGMO) of the Indian Army.
Answer: Lt General Anil Chauhan

Q7. The world's oldest man Francisco Nunez Olivera has died just over a month after celebrating his 113th birthday. He was from ___________.
Answer: Spain

Q8. Ashgabat is the capital city of ___________.
Answer: Turkmenistan

Q9. According to the data compiled by the Economist Intelligence Unit (EIU), which country is ranked the lowest on an annual Global Democracy Index?
Answer: North Korea

Q10. What is the name of the program initiated by the government which is responsible for water supply in around 500 cities?
Answer: Amrut Program

Q11. Name the Senior-most Indian Information Service (IIS) officer who was appointed Director-General of Sports Authority of India (SAI).
Answer: Neelam Kapur

Q12. The Indian Olympic Association (IOA) appointed _____________ as the Chef-de-Mission for the upcoming Commonwealth Games to be held in Gold Coast, Australia.
Answer: Vikram Singh Sisodia

Q13. The five-time World Champion MC Mary Kom claimed the gold medal in the India Open International Boxing tournament in New Delhi. She defeated _______________.
Answer: Josie Gabuco

Q14. Name the country that has made a record by opening the world's longest zip line, measuring 2.83 km in length and had set a Guinness World Record.
Answer: United Arab Emirates

Q15. Muscat is the capital city of _____________.
Answer: Oman