SBI PO 2015: English Quiz

Directions:  Rearrange following sentences And answer following questions.

A) The application of economics, environmental and consumer pressures have been on an increase in recent years.
B) As a result our agro-food production design and technology are amongst the most advanced in the world.
C) They are thus able to provide expertise and technology to satisfy the needs of agro food production.
D) In turn, the support industries have developed to an equally advanced state.
E) They have also equipped themselves with the necessary expertise to satisfy the most exacting requirement of the overseas markets.
F) These have greatly influenced the development of the agriculture and food industries in our country.

1.Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

2. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

3. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

4. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

5.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.F
e.d

Q(6-10) :

A) In this early period a good memory was a prerequisite for success and poets like Homer memorized their work before it was ever written down.
B) If we have to remember everything will it not increase the feeling of stress?
C) Today memory is widely regarded as a useful aid to survival.
D) However, it is not what we grasp but what we fail to forgetting a file, key points at an interview which causes stress.
E) Some people, however, are of the view that having an exceptional memory in a world of high pressure working is a disadvantage.
F) To our ancestors, though, in the absence of the printing press it was much more it was the slate on which history was recorded.

6.Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

7. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

8. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

9. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.C
e.d

10.Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a.E
b.B
c.A
d.F
e.d

Direction (11-15): – Each question below has two blanks, each blanks indicating that something has been omitted .  choose the set of words for each blank which best fits the meaning  of the sentences as a whole. 

11.To achieve inclusive ------------ India will need to implement both, health and education reforms with ------ vigor.
(a) financial, same                       
(b) standard , force
(c) context , timely                       
(d) growth, equal
(e) tag , similar 

12. Agriculture sector can be a ----- driver of taking banking service to the ----
(a) import , other                           
(b) key , poor
(c) good , limited                          
(d) essential , masses
(e ) properly , village

13. The self help group ---- the Micro Finance institution are the ----- popular vehicles of taking  Micro Finance to the  rural hinterland.
(a) also , really                              
(b) always , very
(c ) with , great                              
(d) and, most
(e) addition , so

14.In the ------- run, those who suffer hardships merge stronger than the ones who take things ------
(a) last , simple                              
(b) long , easily
(c) end , joking                             
(d) end , casually
(e) fore, seriously


15. -------- domestic as well as inter national  environment, calls for ---- revamping  of polices.
(a) Dynamise , constant               
(b) New, always
(c ) changing , continuous             
(d) Diversity , real
(e) conversion , some .

Answers:

1.c
2.d
3.e
4.a
5.d
6.d
7.b
8.c
9.a
10.d
11.d
12.b
13.d
14.b
15.c

No comments