Mission IBPS Exam: ENGLISH QUIZ (Mixed Quiz)

Directions (Q.1-5). Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(A) Would you steal a software program out of a retail shop?
(B) The industry on its part has formed an organisation to specially gather information, educate and  drag the software  pirates to courts.
(C) But more than the legality, there is always a different way of looking at piracy and that is in terms of morality.
(D) The Government on the other hand has initiated National Enforcement Committees.
(E) As far as the issue of tackling piracy is concerned, both the industry and the Government have already started initiating action.

1. Which of the following should be the third sentence?
a. E
b. A
c. B
d. D
e. C

2.Which of the following should be the first sentence?
a. B
b. C
c. A
d. E
e. D

3.Which of the following should be the second sentence?
a. A
b. D
c. C
d. E
e. B

4. Which of the following should be the last sentence? 
a. C
b. B
c. E
d. A
e. D

5.Which of the following should be the fourth sentence?
a. D
b. B
c. C
d. A
e. E

Directions (Q.6-10): In each one of the following sentences, there are two blank spaces. Below each sentence, there are five pairs of words. Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it, meaningfully complete.

6.Our country has been _______ with _______ because it was founded upon sound principles by people of strong moral   character.
a.Gifted, perfection
b.Expanse, vastness
c.Swept, politics
d.Blessed, greatness
e.Cultured, decency

7.Alcohol ______ is responsible for about 4 per cent of global _______ of disease
a.consumption, risk
b.waste, increase
c use, burden
d.growth, expansion
e.penetration, retention

8.While his _______ concerts are still somewhat rare, this album will keep his fans _______.
a.Big, gloomy
b.Live, happy
c.Live, engage
d.Apthatic, aware
e.Recent, happy

9.Time______rational and cool minds _______ prevail.
a.To, to
b.For, for
c.To, for
d.For, to
e.For, in

10.There is, ________, a breach of the requirements of fairness and transparency even at the _________ level.
a.Continuously, higher
b.Consequently, higher
c.Subsequently, lower
d.Consequently, basic
e.Subsequently, higher

Answers 
1.  d
2.  d
3.  e
4.  d
5.  c
6.  d
7.  a
8.  b
9.  d
10.d



No comments