20-20 GA Capsule Quiz 2 (Awards)


Dear BA'ians, 


We hope all of you must be prepared by now for the most awaiting "Quiz" based on GA Capsule. As notified, topic of Quiz is based on "Awards" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 

Question 1. Which country has been awarded the UNESCO prize ‘Award of Excellence’ 2015 for the conservation efforts of the Sree Vadakkunnathan Temple?

Answer. India

Question 2. Who won the Gandhi Peace Prize 2014?
Answer. ISRO

Question 3. Who won the United Nations Champions of the Earth award recently in 2015?
Answer. Bangladesh Prime Minister Sheikh Hasina

Question 4. Who has been awarded with the Tenzing Norgay National Adventure Award 2014-15?
Answer. Mountaineer Jot Singh of Indo-Tibetan Border Police (ITBP)

Question 5. Name the Indians who won the Ramon Magsaysay Awards which were announced in 2015?
Answer. Sanjiv Chaturvedi and Anshu Gupta

Question 6. Who has been awarded with the Saraswati Sammaan for the year 2014?
Answer. Dr. M Veerappa Moily

Question 7. Who has been recognised with the Ramanujan Prize 2015?
Answer. Mathematician Dr. Amalendu Krishna

Question 8. Name the person who have won the 2015 SASTRA Ramanujan Prize?
Answer. Dr. Jacob Tsimerman

Question 9. Name the veteran writer who has won the 24th Vyaas Samman?
Answer. Dr Kamal Kishore Goenka

Question 10. Who won the 2015 Global Leadership Award?
Answer. Hindustan Times Group chairperson Shobhana Bharatia and PepsiCo Chairman Indra Nooyi 

Question 11. Who has been awarded with the 2015 United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) Nansen Refugee Award?
Answer. Aqeela Asifi

Question 12. Who has been given the Honorary life membership by the Cricket Club of India (BCCI)?
Answer. Ajinkya Rahane

Question 13. Name the personality who has been awarded with the 2015 Radhakrishnan award?
Answer. Bhajan Sopori

Question 14. Who won the Kalpana Chawla Award 2015?
Answer. Jothimani Gowthama

Question 15. N Valarmathi recently awarded with which prize in 2015?
Answer.  1st Abdul Kalam Award

Question 16. Who won the Icon Award 2015 by the Indo-Caribbean Alliance?
Answer. Shiv Chanderpaul

Question 17. Who won the Arjuna Awards 2015 for his/her excellence in Athletics?
Answer. M.R. Poovamma

Question 18. Who won the Royal Society’s Copley Medal which is the world's oldest scientific prize 2015?
Answer. Peter Higgs

Question 19. Who has been awarded  Champions of Change by US White House?
Answer. Indian American Sunita Viswanath honoured

Question 20. Who has been recognised with highest French civilian honour Legion of Honour 
Answer.  Sayed Haider Raza


All the very best BA'ians :)

To access the previous "20-20 GA Capsule Quiz 1" on Sports,Click here



No comments