20-20 GA Capsule Quiz 4 (Business News)


1. Which acquired the Silicon Valley-based startup Reduce Data, a programmatic display advertising platform?
Answer. Snapdeal

2. Which company has signed deal with Kesoram Industries Ltd (KIL) to acquire 100 per cent equity in Cavendish Industries Ltd (CIL)?
Answer. JK Tyre & Industries (JK Tyre) and JK Asia Pacific Singapore Ltd

3. FreeCharge has partnered with which bank to launch its wallets space?
Answer. Yes Bank

4. What is the changed brand name of Uninor?
Answer. Telenor India Communications Pvt. Ltd.

5. Facebook announced its partnerships with Internet Service Providers in India to launch wi-fi enabled broadband services in rural areas.What is the name given to this service?
Answer. Wi-Fi Express

6. Reliance Defence signed a strategic Memorandum of Understanding (MOU) with which company to boost partnership between both countries for manufacturing, knowledge transfer, services and technology development?
Answer. Emirates Defence Industries Company (EDIC)

7. Name the Sri Lankan firm which is acquired by Thomas Cook (India) Ltd?
Answer. Luxe Asia Pvt. Ltd

8. Name the company which is acquired by Airtel for mobile payment solutions?
Answer. YTS

9. Which company buys Deutsche Bank’s mutual fund business in India?
Answer. Pramerica Asset Managers Pvt Ltd

10. Name the company who has signed Sourav Ganguly for 3-years as social ambassador? 
Answer. Coca Cola

11. Which Indian firm acquired majority stake in UK-based Avocet Sports?
Answer. World’s largest bicycle manufacturer Hero Cycles

12. Uber Cabs has tied-up with which company to set up WiFi hotspots in each of its cabs?
Answer. Bharti Airtel

13. Bharti Realty tied-up with which group of company to develop housing project?
Answer. Eros Group

14. What is the name of the parent company of Google Inc which will encompass its search engine unit and all other subsidiaries?
Answer. Alphabet Inc

15. Which online firm introduced cashless payments in educational institutions, which will enable users to pay school fees and dues, cafeteria bill, buy uniforms, books and merchandise?
Answer. Paytm

16. YouTube announced its partnership with which institute to set up “YouTube Space” in Mumbai?
Answer. Whistling Woods

17. Which Indian firm bought a 15 per cent stake in Russia’s second-largest oil field Vankor from Rosneft located in East Siberia?
Answer. Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)

18. Rajesh Exports acquired which Switzerland-based world’s largest gold refinery?
Answer. European Gold Refineries, the 100 per cent holding company of Valcambi

19. Reliance Group has signed an MOU with which company to manufacture Aerostats and Airships?
Answer. Augur Overseas Operation

20. Infosys signed Multi-Million Euro Deal with which bank to provide services like application maintenance, package implementation and testing services?
Answer. Deutsche Bank



No comments