Current Affairs Quiz : November


1. Who was appointed as the next Permanent Representative of India to the United Nations at New York?
Answer. Syed Akbaruddin 


2. Name the Former Chief Justice of Delhi High Court who was appointed as the ethics offic (ombudsman) at Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Answer. Justice Ajit Prakash Shah


3. Who was appointed as the Chair of the Inter-Governmental Negotiations (IGN) on UN Security Council (UNSC) reforms?
Answer. Sylvie Lucas 


4. Name the person who was awarded with an honorary doctorate of Arts by the University of East London recently?
Answer. Ashok Amritraj 

5.Name the youngest son of NRI industrialist Lord Swraj Paul who died in November 2015?
Answer. Angad Paul

6. Who ranked first the World Bank Ease of Doing Business 2016 report? 
Answer. Singapore

7. The 10th East Asia Summit (EAS) was held in ?
Answer. Kuala Lumpur, Malaysia

Note: The theme was Our People, Our Community, Our Vision. 

8. What is the minimum gold deposit limit under the gold monetisation scheme? 
Answer. 30 grams

9. Who was recently elected as the  country’s first woman President after the adoption of Constitution?
Answer. Bidhya Bhandari

10. With which country, Nepal signed its first fuel agreement to supply petroleum to ease a crippling shortage after protests blocked imports from sole supplier India?

Answer. China

To view more quizzes: Click Here


No comments