Quest for Clerk: English Quiz




 Directions (Q. 1-15): Choose the most appropriate preposition:
1. The peasant refused to grovel_______the feet of this master.
(a) on
(b) about
(c) upon
(d) at
(e) by

2. It is dangerous to intrude_______the enemy’s camp.
(a) in
(b) into
(c) on
(d) through
(e) by

3. President Saddam Hussain has lived____ the gun all his life.
(a) with
(b) for
(c) by
(d) on
(e) through

4. The mother was anxious______the safety of her son.
(a) at
(b) about
(c) for
(d) upon
(e) with

5. A good judge never jumps________the conclusion.
(a) to
(b) at
(c) on 
(d) for
(e) with

6. He was killed _____a highway man ______a dagger.
(a) by; for
(b) by; with
(c) in; for
(d) with; for

7. My uncle was afflicted ____a serious illness and was almost confined _______bed_______more than two months.
(a) by; on; for
(b) by; on; since
(c) with; to; for
(d) to; to; since

8. Finding myself short_____money, I wrote______my uncle_____help.
(a) of; to; for
(b) in; to; to
(c) with; to; for
(d) to; to; about

9. The boys looked ______the old kites makes______the same indifference as they showed _____the shoemaker.
(a) to; with; for
(b) on; in; to
(c) at; in; to
(d) at; with; to

10. It is a long time______I saw my friend who lives ______his parents ______the neighbouring town.
(a) when; at; of
(b) since; with in
(c) when; for; in
(d) since; for; of
 (d) into

Answers:

1.D
2.B
3.C
4.B
5.B
6.B
7.C
8.A
9.D

10.B 

To view more quizzes: Click Here





No comments