English Quiz for SO & AAO


Directions (Q. 1-5): In each of the following sentences there are certain blank spaces. Below each sentence there are five options denoted by the numbers 1), 2), 3), 4) and 5). Find out which option can be used to fill up the blank(s) in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.


1.There are a number of changes ________ theory with empirical __________,that’s a positive thing.
a.combining, outcomes
b.linking, observations
c.combining, observations
d.linkage,experiments
e.combining, experiments

2.The Tamil Nadu government had earlier _________  the Centre to ________ a bill to amend laws for its conduct.
a.requested, bring
b.urged,bring
c.invited,introduce
d.urged,introduce
e.demanded,bring

3.A slowdown in China _________ commodity prices as the country is the _________ consumer of many commodities.
a.improves,highest
b.impacts,biggest
c.improves,biggest
d.bangs,largest
e.bangs,largest

4.There is ________ on Ms. Mehbooba __________ the PDP as the party candidate for chief minister.
a.accord, between
b.consensus, among
c.consent, within
d.consensus,within
e.consent, among

5.The survey __________ that almost 25 per cent of all cars are now run ________ Compressed Natural Gas (CNG). 
a.exposed,on
b.affirmed, with
c.revealed,by
d.notified,with
e.revealed,on

Directions (Q.6-10): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give 5) as you answer (ie No correction required).

6. When it come to alternate modes of transport, the Delhi Metro tops the list.
a.came to alternate
b.had come to alternate
c.comes to alternate
d.will come to alternate
e.No correction

7. The actor may have spent as many as 146 days on parole or furlough.
a.could spent
b.could have spent
c.may spend
d.should spend
e.No correction

8. An honest introspection should reveal the need for utilise public infrastructure budgets more effectively.
a.need for utilising
b.needs to utilise
c.need to utilise
d.needs for utilising
e.No correction

9. Despite public investments have started to gain traction, this is yet to reflect in the performance of investment-linked sectors.
a.Although public 
b.inspite of public
c.though public
d.although if
e.No correction

10. Another six months or so were spent in working out the amount of Central fund.
a.or that were
b.or so was
c.and as were
d.and if were
e.No correction

To view more quizzes: CLICK HERE

Answers
1.a
2.d
3.b
4.d
5.e
6.c
7.e
8.c
9.c

10.e

No comments