English Quiz for SO, SYNDICATE, SIDBI, AAO


Directions (Q.1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.
1. By ________ behaviour on Facebook, we see that parents over-index on mobile _________.
a. looking, use
b. experimenting, data
c. observing, usage
d. viewing, internet
e. searching, use

2. President Barack Obama _________ Americans to ________ their belief in the promise of change.
a. requested, ascertain
b. urged, establish
c. appealed, build
d. requested, ignite
e. urged, rekindle

3. ________ opportunism in an election year _________ takes the form of dubious actions by the executive.
a. empirical, sometimes
b. political, often
c. legal, usually
d. civic, regularly
e. economic, much

4. Treating animals in a humane, non-exploitative way is now a _________ requirement for any executive         ________ related to them. 
a. natural, plan
b. basic, system
c. high, force
d. constitutional, action
e. basic, action

5. The State government _____ peace and prevented any _______ last year, despite considerable unease.
a. ensure, unrest
b. assure, turmoil
c. comfort, anxiety
d. assure, agitation
e. ensure, distress

Directions(6-10): Which of the phrases given against the sentence should replace the word/phrase given in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark 'No correction required' as the answer.

6. The law laid down by the Supreme Court is fortified by several legal formulations.
a. lay down
b. lain down
c. lied down
d. lie down
e. No Correction

7. Judgement from brief enquiries in Jharkhand and Odisha, which are also in the process of rolling out the NFSA
a. judging from
b. To judge from
c. Judgement on
d. For judging
e. No Correction

8. India seems to be slowly focussing more on a long-term fiscal policy rather than on the annual Budget. 
a. other than
b. more than
c. less than
d. lower than
e. No correction

9. There is also a growing clamour to leave specialist jobs to professionals
a. to leaving
b. to left
c. for leaving
d. of leaving
e. No Correction

10. The National Food Security Act is finally made headway in the poorest States.
a. finally made
b. eventually making
c. finally making
d. eventually made
e. No Correction

To view  more Quizzes :  CLICK HERE

Answers 
1. c
2. e
3. b
4. d
5. a
6. e
7. a
8. e
9. c
10.c

No comments