English Quiz for SO, Syndicate,AAO



Directions (Q. 1-10): Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete.

1. Vision is usually ………………most effectively when many different……………….are used.

(a) developed, manifestations
(b) adapted, organizations
(c) communicated, vehicles
(d) exhibited, forms
(e) described, thought

2. People who have been through difficult, painful and not very……………..change efforts 
often end up………….both pessimistic and angry conclusions.

(a) successful, drawing
(b) meaningful, projecting
(c) reliable, evolving
(d) strong, following
(e) challenging, lamenting

3. The human mind is never ……………….; it advances or it…………….

(a) absolute, diminishes
(b) dynamic, stops
(c) perfect, disintegrates
(d) stationary, retrogrades
(e) happy, decomposes

4. If misery is the effect of ill-fortune, it ought to be pitied, if of ……………………to  be……………

(a) virtue, criticized
(b) clamity, revered
(c) virtue, protected
(d) vice, revered
(e) virtue, revered

5. It would be impossible for us to continue living in this world if each of us……………… exactly what fate had in ……………for him.

(a) follow, plan
(b) appreciate, strategy
(c) design, anticipation
(d) visualize, hidden
(e) knew, store

6. It is the …………………..of selfishness for man, who fully …………………………in their own case the great advantages of good education, to  deny these advantages to women.

(a) parody, demand
(b) height, appreciate
(c) height, assimilate
(d) degree, appreciate
(e) level, advance

7. The learner should be ………………..to take a small first step, one that will provide immediate  success and …………….the learning.

(a) encouraged, reinforce
(b) forced, organise
(c) directed, reorganize
(d) cautioned, reinforce
(e) encouraged, acknowledge

8. His death……………….more tributes than have been paid at the ………………………of any other human  in history.

(a) brought, passing
(b) directed, helm
(c) delivered, description
(d) invited, living
(e) acknowledged, perpetuate

9. Only with executive…………………..can the organization concentrate its energies on ………………competitive advantage over time.

(a) position, embarking
(b) development, directing
(c) contingent, fabricating
(d) commitment, sustaining
(e) satisfaction, moulding

10. All the performances of human art, at which we look with praise or wonder, are…………. of the restless………….of perseverance.

(a) manifestations, pronouncement
(b) projections, component
(c) instances, force
(d) proofs, humanity
(e) visions, future


Answers:

1. d
2. a
3. d
4. e
5. e
6. b
7. a
8. a
9. d

10. c


To view more Quizzes:  CLICK HERE


No comments