Night Class: English Quiz

Q.1) In Buddhism, it is impossible to keep ethics and psychology ________ from one another, because they ________ at so many points. 

  A. apart, meet
  B. aloof, merge
  C. separate, overlap
  D. consider, desirous
  E. disjoint, converge

Q.2) I don't ________ I shall be ________ to go. 

  A. know, wanting
  B. consider, desirous
  C. think, able
  D. believe, liking
  E. feel, available

Q.3) Restlessness among the students of colleges and universities has ________ from their deep rooted  feeling that their views and aspirations are ________ by their elders. 

  A. arisen, humiliated
  B. followed, disregarded
  C. stemmed, ignored
  D. started, neglected
  E. percolated, pooh-poohed

Q.4) Shalini was not ________ by the criticism and paid no ________ even when her best friend talked against her. 

  A. bothered, attention
  B. troubled, mind
  C. threatened, warning
  D. deterred, heed
  E. shaken, indication

Q.5) There is no glory in war ________ the blood it ________.

  A. thinking, demands
  B. considering, sheds
  C. worth, costs
  D. comparing, spills

Q.6) Hitler cast a ________ and ________ shadow upon world history.

  A. colossal, frightful
  B. herculean, gloomy
  C. gigantic, horrifying
  D. huge, vast

Q.7) When Somesh ________ me coming to his table, he smiled and ________ me a chair.

  A. found, signalled
  B. met, sat
  C. looked, gave
  D. saw, offered
  E. welcomed, took

Q.8) Although the leader's life was both ________ and painful, yet it was not without ________ for he had accomplished many of his goals.

  A. magnificent, success
  B. happy, frustration
  C. thrilling, ambition
  D. purposeful, danger
  E. arduous, satisfaction

Q.9) Wars usually result from ________ among the parties involved and a failure to ________ them peacefully.

  A. doubts, dispel
  B. hostilities, debate
  C. frustrations, understand
  D. disagreements, resolve

Q.10) Though he is reputed for his technical ________, his books were sadly ________ of the work of others as he lacked originality.

  A. advice, unconscious
  B. skill, independent
  C. knowledge, ignorant
  D. expertise, derivative
  E. dependence, indicative







ANSWERS
1. C
2. C
3. C
4. A
5. B
6. C
7. D
8. E
9. B
10. D



No comments