LIC AAO: English Quiz


Directions (Q. 1-5): Which of the phrases (a), (b), (c) and (d) given below each sentence should replace the phrase printed in bold in the sentence to make it grammatically correct? If the sentence is correct as it is given and no correction is required, mark (e) as the answer.

1. Improving from the quality of new recruits, the company is planning to devote greater resources to training. 
(a) By improving 
(b) In order to improve in 
(c) To improve 
(d) An improvement of
(e) No correction required

2. Your plan sounds easy in theory but is will be quite difficult putting in practice.
(a) while in practice
(b) in practice
(c) when putting to practicing 
(d) to put up for practice
(e) No correction required

3. The volume of exports of goods and services from the US are all time highest
(a) at its highest of all time 
(b) higher all the time
(c) higher than all time
(d) at an all time high
(e) No correction required

4. Much of the money allotted by the State for primary education goes unspent every year. 
(a) Lot of the money allotted
(b) Mostly of the money allotment 
(c) More the allotted money 
(d) So much of the money been allotted
(e) No correction required

5. Collaboration of world leaders has helped addressed some of the most pressing problems the world is currently facing.
(a) can help address
(b) is helping the address of 
(c) will be addressed to 
(d) is a help to addressing 
(e) No correction required

Directions (Q. 6-10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each five pairs of words have been denoted by numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.

6. As public resources are ......... there is a need for ......... of the private sector in development.
(a) exhaustive, participation
(b) relative, solicitation
(c) necessary, regulation
(d) dwindling, coveting
(e) limited, involvement

7. The Government is likely to ......... a new rural infrastructure ......... by the end of March.
(a) formulate, development 
(b) frame, policy 
(c) sanction, funds
(d) inspect, clearance 
(e) conceive, inflow

8. State owned banks may lose ......... Government business if they ......... to fulfil their developmental role. 
(a) valuable, compete 
(b) approved, omit
(c) lucrative, fail 
(d) significant, neglected
(e) profitable, succeed

9. The Company was ......... with a ......... to improve power distribution in rural areas.
(a) initiated, backing 
(b) established, aim 
(c) promote, priority 
(d) started, mandate
(e) acquired, belief

10. The Finance Minister is ......... that the country will ......... a nine percent growth rate. 
(a) assured, check 
(b) convinced, ensure
(c) confident, post
(d) proposed, achieve 
(e) challenged, sustain


Answers:
1. c
2. b
3. d
4. e
5. a
6. e
7. b
8. c
9. d
10. c






No comments