LIC AAO : English Quiz

Dear Readers,

We are providing you this English Quiz keeping in mind the upcoming LIC AAO Exam pattern and syllabus. LIC AAO Exam is not going to be easy one so practice these Quizzes on daily basis.




Directions (1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. The employees worked very hard taking on all sorts of jobs and we established productivity records which are yet to be broken.
B. They came round to my way of thinking, everyone gradually fell in line and the agitation petered out.
C. My posting in Tinsukia gave me the opportunity to explore the lovely land of Assam.
D. Some, however, started agitating for officiating allowance for doing a higher level job and work began suffering.
E. It also provided me with valuable grass-root experience which today’s graduates miss, making them more dependent on jargon than on practical experience. 
F. I took a firm stand and refused to yield, as this was unjustified.

1.Which of the following will be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

2.Which of the following will be the SECOND sentence after rearrangement? 
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

3.Which of the following will be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) F

4.Which of the following will be the FIFTH sentence after rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F

5.Which of the following will be the SIXTH (LAST) sentence after rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) F

Direction (6 - 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

6.Western investors are (a)/ reluctant to invest in (b)/ Asian countries because of the (c)/ lack in law and order, (d)/ No error (e)

7.Though the country (a)/ has got independent (b)/ in 1947, many districts (c)/ still have no electricity. (d)/ No error (e)

8.After retiring many employees (a)/ enjoy spare time with (b)/ their families and (c)/ engage in social work. (d)/ No error (e)

9.The bank has (a)/ designated and executive (b)/ whom will guide customers (c)/ during online transactions. (d)/ No error (e)

10.Rising prices have forced (a)/ consumers either to reduce (b)/ their consumption else to (c)/ opt for less costly products. (d)/ No error (e)


Answers:
1-5: CEADFB
1. c
2. e
3. a
4. e
5. a
6. d
7. b
8. a
9. c
10. c




No comments