English quiz for SBI Clerk 2016


00:00:00
Directions(1 to 10): Fill the blankes with the verbs into the correct tense and make sure meaning should not change while filling the blankes.

1.She________________ English for three years next month.(Study)
study
studying
will have been studing
will be studying
will study
Sol: (c) She will have been studying English for three years next month. Use of the future perfect continuous tense(It is used to show that an event will continue up until a particular event or time in the future. It is mostly used with an expression such as)


2. I ___________________ a football match next Sunday afternoon.(Watch)
watching
watch
have watched
would watching
will be watching
Sol: (e) I will be watching a football match next Sunday afternoon. Future progressive tense is used to indicate action which will be taking place at some time in the future.

3. The library ___________ at eight.(open)
opens
will be opened
opened
get open
opening
Sol: (a) The library opens at eight The simple present tense is used.

4. She _____________ at that institution for three years.(Study)
have been studying
has been studying
will be studying
was studying
would study
Sol: (b) She has been studying at that institution for three years. We use the Present Perfect Continuous to show that something started in the past and has continued up until now indicating a duration.

5. He _______________ there for more than two hours, when she finally arrived.(Wait)
has been waiting
have been waiting
had been waiting
will be waiting
were wait
Sol: (c) he had been waiting there for more than two hours when she finally arrived. The past perfect continuous tense is used , it refers to a duration of an event taking place before a certain time in the past.

6. I am __________ a book, it’s a nice book.(Read)
read
reading
was read
will be reading
should read
Sol: (b) I am reading a book, it’s a nice book The present continuous is used to talk about actions happening at the time of speaking.

7. we __________ on the phone for ten minutes.(Talk)
talking
would talk
should talk
talk
talked
Sole: (e) We talked on the phone for ten minutes The simple past is used to describe events in the past.

8. Yesterday evening I ______________a film, when someone knocked on the door.(Watch)
was watching
watched
watching
have watching
should watched
Sol: (a) Yesterday evening I was watching a film, when someone knocked on the door. The past continuous, is used to refer to an action that was continuous (i.e. an action that was going on) at a particular time in the past.

9. He passed the exam because he _____________ very hard.(work)
worked
will have worked
had worked
have worked
should worked
Sol: (c) He passed the exam because she had worked very hard Use the past perfect tense to show an action that was completed prior to another action that took place in the past.

10. By the end of this weekend, I _______________ my lessons.(Revise)
revise
revised
was revising
will have revised
would revised
Sol: (d) By the end of this weekend, I will have revised my lessons. The future perfect is used to describe an event that will be finished by a particular time in the future.

                                       


No comments