English Quiz For SBI Clerk

IT officer quiz

00:00:00


Directions (Q.1-10). Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will he in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is 'No error', the answer is '5'. (Ignore errors of punctuation, if any).


1. The boy, who turned 18 on Friday and were on a joy ride with six other friends in a Mercedes, had allegedly run over a 32-year-old business consultant Siddharth Sharma in Civil Lines last Monday.
The boy, who turned 18 on Friday
had allegedly run over a 32-year-old business consultant Siddharth Sharma
and were on a joy ride with six other friends in a Mercedes,
in Civil Lines last Monday.
No Error
Ans: (3) Replace 'were' with 'was'


2. Alcohol and elections seems to be the two great signifiers of Indian politics as they both mark its deep sense of hypocrisy, populism, cynicism and realism.

the two great signifiers of Indian politics
of hypocrisy, populism, cynicism and realism.
as they both mark its deep sense
Alcohol and elections seems to be
No Error
Ans: (4) Replace 'seems' with 'seem'

3. The death of more than a hundred people and injuries caused to scores by explosions in a storehouse, were a result of gross negligence, a combination of appalling carelessness and a reckless disregard for the safety of others.
were a result of gross negligence, a combination of appalling
The death of more than a hundred people and injuries
caused to scores by explosions in a storehouse,
carelessness and a reckless disregard for the safety of others.
No Error
Ans: (1) Replace 'were' with 'was'

4. The police and the organisers was in breach of the law on another count as well — that of bursting firecrackers after 10 p.m.
The police and the organisers
another count as well —
that of bursting firecrackers after 10 p.m.
was in breach of the law on
No Error
Ans: (4) Replace 'was' with 'were'

5. Not only the doctor but also the nurse of this nursing home is very kind and helpful to the attendants.
Not only the doctor
but also the nurse of this nursing
home is very kind and helpful
to the attendants
No Error
Ans: (3) Replace 'is' with 'are'

6. This summertime cultural festival has headlining acts of Bollywood singers and dancers, fashion designers and reknowned Goan bands in a series of nights of revelry that involves food, entertainment and drinks.
acts of Bollywood singers and dancers, fashion designers and
reknowned Goan bands in a series of nights of revelry
that involves food, entertainment and drinks
This summertime cultural festival has headlining
No Error

7. The tournament organiser of the ISL were not available for a comment on the development, while another source rubbished the report.
The tournament organisers of the ISL
were not available for a comment
on the development, while another
source rubbished the report
No Error
Ans: (2) Replace Were with was

8. The findings from University of Edinburgh in the U.K. show that snakes did not lose its limbs in order to live in the sea, as was previously suggested.
as was previously suggested
The findings from University of Edinburgh
lose its limbs in order to live in the sea,
in the U.K. show that snakes did not
No Error
Ans: (3) Replace its with their

9. The Indian squad for the tour of Australia to play One-Day Internationals and Twenty20 Internationals against the host country in January 2016 is to be picked in Delhi on Saturday.
The Indian squad for the tour
of Australia to play One-Day Internationals and
Twenty20 Internationals against the host country
in January 2016 is to be picked in Delhi on Saturday
No Error

10.Speaking about the debacle in India, Smith said the Proteas was probably psyched out by the tough nature of the wickets and could really not recover from that.
Speaking about the debacle in India
Smith said the Proteas was probably psyched
out by the tough nature of the wickets
and could really not recover from that
No Error
Ans: (2) Replace was with were

                                       


No comments