English Quiz For SBI Exam 2016


00:00:00

Direction (1 – 10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error  in it. If there is any error then mark infront of that part. If there is no error, mark No Error.

1. The two brothers disliked one another.
two
brothers
disliked
one another
No Error
Ans: Each other will be used in the place of one another as each other is used in reference to two persons

2. Good students do not quarreled with each other.

Good
students
each other
quarreled
No Error
Ans: One another will be used in the place of each other, When we talk more then two persons then we use one another.

3. I shall read any book.
I
any
read
shall
No Error
Ans: some will be used in the place of any.Some is used in the affirmative sentences to express quantiy or degree.

4. Neither of the two boys has been selected.
Neither
boys
selected
has been
No Error

5. Ram and Rohan have lost his bags.
have
lost
bags
his
No Error
Ans: his will be replaced by their, when Singular nouns are joined by "and" then pronoun always be in plural form.

6. Either Rita or Gita forgot to take their book.
Either
their
book
forgot
No Error
Ans: her is used in the place of their. when two or more singular noun are joined by "either or" then pronoun is always in singular form.

7. The weather of Pune is far better then that of Delhi.
weather
then
better
that of
No Error

8. Have you bought some oranges?
have
bougth
some
oranges
No Error
Ans: any is used in the place of some. Any is used for Interrogative sentences.

9. Who of these ladies is your mother?
ladies
mother
who
your
No Error
Ans: which is used in the place of who .Which is Used to ask questions about people or objects

10. Jordan made themselves a sandwich, complete with pickles.
made
complete
themselves
pickles
No Error
Ans: themselves will be replced by himself.

                                       





No comments