English quiz for SBI Exam .

IT officer quiz

00:00:00
Directions (Q.1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will he in one part of the sentence. The number of that part is the answer.

1. The blast that killed over 100 people and injured 400 more in Paravur on Sunday has occurred at the start of the no-holds-barred final segment of the ill-fated fireworks competition at the local Puttingal temple, according to police.
The blast that killed over 100 people
of the ill-fated fireworks competition at the local Puttingal temple, according to police.
injured 400 more in Paravur on Sunday has occurred at the start
of the no-holds-barred final segment
No Error
Ans: (3) "Had" is used in the place of has

2. Special train carrying around five lakh litres of water for parched Latur in Marathwada region, which was battling the worst drought ever, reached the town on Tuesday morning.
reached the town on Tuesday morning
special train carrying around five lakh litres of water
for parched Latur in Marathwada region
No Error
which was battling the worst drought ever
Ans: (e) "Is" is used in the place of was

3. The US State Department have issued a travel warning for the US citizens planning to visit Saudi Arabia ahead of President Barack Obama's visit to the Gulf country.
ahead of President Barack Obama's visit to the Gulf country.
for the US citizens planning to
The US State Department have issued a travel warning
visit Saudi Arabia
No Error
Ans: (c) "Has" is used in the place of have

4. With medal hopes at stake, a scrappy India will have to lift their game by leaps and bounds when they take on sub-continental rivals Pakistan in the 25th Sultan Azlan Shah Cup hockey tournament in Ipoh on Tuesday.
a scrappy India will have to lift their game by leaps
bounds when they take on sub-continental rivals Pakistan in the 25th Sultan Azlan Shah Cup
hockey tournament in Ipoh on Tuesday
With medal hopes at stake
No Error

5. The L-G stated that he have “no problem chanting the words”, while adding that there was “a difference between worshipping the God and the country”.
The L-G stated that
a difference between worshipping the God and the country”
he have “no problem chanting the words”
while adding that there
No Error
Ans: (c) "Had" is used in the place of have

6. On April 6, however, the bihar government announced a tightening of the ban, extending it to IMFL immediately. This extension of the ban is made Bihar an entirely dry state, like Gujarat.
This extension of the ban is made Bihar
On April 6, however, the bihar government announced
a tightening of the ban, extending it to IMFL immediately
an entirely dry state, like Gujarat
No Error
Ans: (a) "Has"is used in the place of is

7. Impressed with Indian innovations, Duke of Cambridge Prince William today said entrepreneurs has a major role to play as the country is home to a sixth of the world population.
as the country is home to a sixth of the world population
No Error
major role to play
Duke of Cambridge Prince William today said entrepreneurs has
Impressed with Indian innovations
Ans: (d) "Have" is used in the place of has.

8. Three people who claim they was assaulted at a Donald Trump rally in Louisville, Kentucky, last month have filed a lawsuit against the Republican presidential candidate, saying he "incited a riot.".
Three people who claim they was assaulted.
at a Donald Trump rally in Louisville, Kentucky
the Republican presidential candidate, saying he "incited a riot"
last month have filed a lawsuit against
No Error
Ans: (a) "were" is used in the place of was

9. Speaking to reporters onboard the USS Blueridge on Monday, vice-admiral Joseph P Aucoin, commander, seventh fleet, said the US will look at keeping the sea lanes of communication open and also keep a check on North Korea.
Speaking to reporters onboard the USS Blueridge on Monday
vice-admiral Joseph P Aucoin, commander
said the US will look at keeping the sea lanes
communication open and also keep a check on North Korea.
No Error

10. Soni, who entered the 123rd hour of her performance at 9pm, were encouraged by the crowd who kept cheering for her until she broke the record of Hemalatha.
who kept cheering
for her until
she broke the record of Hemalatha
were encouraged by the crowd
Soni, who entered the 123rd hour of her performance at 9pm
Ans: (d) "was" will be used in the place of were

                                       


No comments