English Quiz For SBI Exam


00:00:00

Directions: Questions (1 to 10) has 5 answer choices,Identify suitable Noun or Pronoun and fill the blankes with appropriate answer.

1. Father gave ________ more mangoes than he gave to Sohan and Rita.
we
us
i
they
me
Ans: us ,Use of Personal pronoun

2. I do not know the person ______called me this morning.

who
whom
whose
i
we
Ans: who is a Relative pronoun.

3. I can solve the problems ________ you find difficult to solve.
whom
who
whose
those
that
Ans: that, Explanation Same as above question.

4. He poisoned ________.
him
yourself
herself
himself
ourself
Ans: Himself, Reflexive pronoun.

5. he is the man ______ impressed me with his talk.
whose
whom
who
were
those
Ans: who, Relative pronoun.

6. a bunch of ____
key
keys
are key
is key
have key
Ans: keys, collective nouns.

7. He is the culprit _______is sentenced to death.
who
we
whom
are
whose
Ans: who,Relative pronoun

8. These are their pens , they are not _____
our
ours
yours
her
his
Ans: ours, Possessive pronoun

9. __________ are going to the Shopping mall .
I
me
we
us
for
Ans: we, Personal Pronoun

10. Between you and ____________ it is not true.
I
we
them
are
for
Ans: I, Personal Pronoun

                                       





No comments