English Quiz For SBI Exam


00:00:00

Directions(1-10): In the following questions, four alternatives are given for the Preposition. Choose the alternative which best expresses the meaning.

1. A lot of cooperation is needed ______ the different Countries to combat terrorism.
between
among
into
across
with
Ans: among , Among is used when we talk about more then two things.

2. The deal was signed ___________ India and Nepal.

between
among
across
with
at
Ans: between, Between is used when we talk about two parties or things.

3. They are living here ___________ 2 months.
for
since
at
on
it
Ans: for,for is used if the period of time is given.

4. Ajay and Shruti have been going out together _________ Valentine's Day.
for
with
on
at
since
Ans: since, since is used if the starting point is given

5. I will have finished this essay _________ sunday.
of
at
by
on
for
Ans: by, by is used to denote up to a certain time.

6. We are going ________ holiday next week.
by
off
with
on
at
Ans: on, on Prepositions in expressions of time

7. we were talking _____ you.
of
for
among
about
by

8. Get _______ the Train.
at
on
of
for
to
Ans: on, on is used to represent the entering in a public transport vehicle

9. Go 1 miles _________ the house
towards
at
about
on
it
Ans: Towards , Towards is used to show movement in the direction of something

10. She swim ________the lake for the mangoes.
across
after
among
to
for
Ans: across, across is used for getting to the other side.

                                       





No comments