Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. Name the only player from the country to feature in the top 10 of the ICC Players Rankings for ODIs as he managed to hold on to his third spot in the batsman's chart.
Answer: Virat Kohli

Q2. United States has for the first time successfully tested its defence system against an ICBM. What does 'B' stands for in ICBM?
Answer: Ballistic

Q3. Who is the current President of the USA Headquartered World Bank?
Answer: Jim Yong Kim

Q4. Who is the current Prime Minister of Fiji?
Answer: Frank Bainimarama

Q5. The theme for World No Tobacco Day 2017 is ________________.
Answer: Tobacco-a threat to development

Q6. Name the public lender who has signed a $100 million loan with Asian Development Bank (ADB) that will finance large solar rooftop systems on industrial and commercial buildings throughout India.
Answer: Punjab National Bank

Q7. Name the country that will become first in the world to have all government-owned ports running on solar and wind energy.
Answer: India

Q8. Name the cricketer who has become the first Indian Women cricketer to play in Kia Super League, the England T20 League.
Answer: Harmanpreet Kaur

Q9. The RBI will soon put into circulation currency notes in one rupee denomination. The new notes printed by the Government of India will bear the signature of _______________.
Answer: Shaktikanta Das

Q10. Who is the present MD and CEO of Punjab National Bank?
Answer: Sunil Mehta

Q11. NSDC and Bird Academy have signed an MoU to skill more than 30 thousand unemployed youth from across states in the aviation and aerospace sectors. What does 'D' stands for in NSDC?
Answer: Development

Q12. Energy Efficiency Services Ltd. has initiated a French agency funded project to retrofit 10 lakh conventional street lights with LED lights in Gram Panchayats of which state?
Answer: Andhra Pradesh

Q13. The 29th state of India Telangana was formed on __________.
Answer: 2 June 2014

Q14. TRAI has recently launched three new apps to help customer’s rate quality of services, speed and performance. What does 'R' stands for in TRAI?
Answer: Regulatory

Q15. Which state government has recently launched the single-women pensions’ scheme across the state?
Answer: Telangana



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments