Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. In Odisha, the biggest annual festival of Rath Yatra or Chariot Festival commenced on 25th June at which place?
Answer: Puri

Q2. India and Portugal have signed eleven MOUs for cooperation in areas including double taxation avoidance, science and technology, trade and investment, nanotechnology, space research, administrative reforms and culture. What is the capital of Portugal?
Answer: Lisbon

Q3. Indian shuttler Kidambi Srikanth has lifted the Australian Open Super series trophy in Sydney. Whom he had defeated in final to win this trophy?
Answer: Chen Long

Q4. Haryana's ____________________ gave a robust start for the Indian challenge by clinching the 25-metre standard pistol gold with a world junior record in the Junior World Shooting Championship in Suhl, Germany.
Answer: Anish Bhanwala

Q5. International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking is celebrated every year on which date?
Answer: 26th June

Q6. Prime Minister Narendra Modi has left for the Netherland in his last leg of the three-nation visit. Who is the present Prime Minister of The Netherlands?
Answer: Mark Rutte

Q7. The Civil and Aviation Ministry has recently cleared the proposal for setting up a new airport in _________________.
Answer: Greater Noida

Q8. Name the Army Doctor from Maharashtra who has recently created history by becoming the first Indian to complete the 4,941-km Race Across America (RAAM) in solo category.
Answer: Srinivas Gokulnath

Q9. Name the Padma Vibhushan awardee who has been appointed the Chairman of the committee to prepare the final draft of the National Education Policy.
Answer: Krishnaswamy Kasturirangan

Q10. Mr. N N Vohra has been appointed the president of the IIC - one of the premier cultural institutions in the country. He is the Governor of whhich States?
Answer: Jammu and Kashmir

Q11. Roger Federer has recently clinched his ninth Halle Open title in Germany. He won the tournament after beating ___________________.
Answer: Alexander Zverev

Q12. Which tech-Giant has been fined 2.42 billion euros by the European Commission in an antitrust case?
Answer: Google

Q13. Name the Prime Minister of Romania who has been recently appointed by President Klaus Iohannis.
Answer: Mihai Tudose

Q14. Equipped with multiple phone lines and computer systems and manned by tech-savvy youngsters, a “war room” has been set up to deal with crises related to the ______________________.
Answer: Implementation of GST

Q15. Which state government has recently signed an agreement with Asian Development Bank (ADB) for a loan of 1950 crore rupees for strengthening of roads in different district?
Answer: Uttar Pradesh 



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments