Current Affairs Questions for RRB Exams 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.


Q1. The G-20 Summit of 20 powerful nations, focused mainly on combating terrorism was held recently in ___________.
Answer: Hamburg, Germany

Q2. 122 countries had recently approved the first-ever treaty to ban nuclear weapons at the UN meeting boycotted by all nuclear-armed nations. In which year Japan had suffered the nuclear attack in Hiroshima and Nagasaki?
Answer: 1945

Q3. Centre Government has recently launched an app named ___________ to verify the accurate tax rate on commodity and services under the Goods and Services Tax (GST) regime.
Answer: GST Rates Finder

Q4. Name the globally renowned champion for the cause of autism spectrum disorder who has been recentlty appointed as the WHO's goodwill ambassador for autism in the world body's Southeast Asia region.
Answer: Saima Wazed Hossain

Q5. The G-20 Summit concluded recently. This was the _______ edition of Summit.
Answer: 12th

Q6. Name the Indian origin man who has been recently awarded Order of Australia for community work, the highest civilian award in Australia.
Answer: Guruswamy Jayraman

Q7. Which Indian city has been recently declared as a World Heritage City by UNESCO at the 41st session of world heritage committee?
Answer: Ahmedabad

Q8. In how many months, Kisan Vikas Patra (KVP) will mature?
Answer: 115 months

Q9. Number of cities across the world has been declared as a World Heritage City at the 41st session of UNESCO's world heritage committee. The meeting was held recently in ____________.
Answer: Poland

Q10. Which country has topped the medal tally of Asian Athletics Championships, hjeld recently in Bhubaneshwar, Odisha?
Answer: India

Q11. The World Population Day is being observed globally on _________________.
Answer: 11th July

Q12. Ministry of Health and Family Welfare signed an MoU with which of the following state Government to formalize its support to set up a state-of-the-art Centre of Excellence in Transfusion Medicine?
Answer: West Bengal

Q13. Businessman and Martial Arts expert Khaltmaa Battulga was recently elected as the president of ______________.
Answer: Mongolia

Q14. In which month the government of India will organize a global food fair named 'World Food India 2017'?
Answer: November

Q15. The next tranche of sovereign gold bond (SGB) scheme was launched recently by the Finance Ministry. What is the annual interest in the scheme to investors?
Answer: 2.5%




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF


No comments