Current Affairs Questions for IBPS Exams 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation for IBPS exams. These current affair questions will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB PO and Clerk recruitment examination.

Q1. In which city Government has launched the 2nd AGRI-UDAAN program that will mentor start-ups and help them connect with potential investors?
Answer: New Delhi

Q2. A bill to enable exit of Reserve Bank of India (RBI) from NABARD and increase authorized capital of the development institution to _______________ was passed recently by the Lok Sabha.
Answer: Rs 30,000 crore

Q3. Which scheme IRCTC has recently launched for Tatkal tickets?
Answer: Book Now, Pay Later

Q4. Who is the present Chairman of Mumbai-headquartered NABARD?
Answer: Harsh Kumar Bhanwala

Q5. The Head Office of SIDBI is in _____________.
Answer: Lucknow

Q6. The Centre has approved the Adityanath-led UP government’s proposal to rename the __________ railway station after the Jan Sangh leader as Deen Dayal Upadhyaya (DDU) station.
Answer: Mughalsarai railway station

Q7. Who has been appointed as the brand ambassador of the Swachh Bharat Mission in Uttar Pradesh?
Answer: Akshay Kumar

Q8. Name the person who has been elected as 13th Vice President of India?
Answer: M Venkaiah Naidu

Q9. A High-Level Committee set up to review the Institutionalization of Arbitration Mechanism in India has submitted its report to the Union Law Ministry. It was headed by-?
Answer: BN Srikrishna

Q10. Noted economist __________ will be the next Vice-Chairman of NITI Aayog, which is a think-tank that replaced the Planning Commission.
Answer: Rajiv Kumar

Q11. The Railways has earned an additional revenue of __________ in less than a year through the flexi fare scheme and there is no plan to discontinue it. 
Answer: Rs 540 crore

Q12. Who is 45th Chief Justice of India?
Answer: Dipak Misra

Q13. Who is the current Minister for Road Transport and Highways and Shipping?
Answer: Nitin Gadkari

Q14. The eighth meeting of the Regional Technical Group of Confidence Building Measure on Trade, Commerce & Investment Opportunities under the Heart of Asia – Istanbul Process was hosted by-
Answer: India

Q15. Which company and Triumph Motorcycles UK have announced a global partnership recently? 
Answer: Bajaj Auto



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments