Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. World Rabies Day is celebrated annually on _____________ to raise awareness about rabies prevention.
Answer: 28 September

Q2. An eminent personality Hugh Hefner has passed away recently. He was the founder of famous magazine _____________.
Answer: Playboy

Q3. Public sector Syndicate Bank has cut savings account interest rate by 0.50 percent to 3.50 percent for deposits up to Rs 25 lakh. Name the present Managing Director & CEO of Syndicate Bank.
Answer: Melwyn Rego

Q4. Twitter has announced a test project allowing tweets to expand from 140 to _________________ characters.
Answer: 280

Q5. What is the theme for 2017 World Rabies Day?
Answer: Rabies: Zero by 30

Q6. Name the city in which Union Minister for Petroleum and Natural Gas Dharmendra Pradhan will inaugurate the first LPG Panchayat.
Answer: Gandhinagar

Q7. Name the city in which State Bank of India (SBI) has launched the FTSE SBI Bond Index series.
Answer: London

Q8.  Name the person who was appointed the chairman-cum-managing director (CMD) of NHPC Ltd.
Answer: Balraj Joshi

Q9. Dabur India has tied up with e-commerce major _____________ for an online Ayurveda marketplace which will house all Ayurvedic brands and products of the country.
Answer: Amazon

Q10. What is the Capital of Saudi Arabia?
Answer: Riyadh

Q11. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has registered National E-Governance Services Limited (NeSL) as a/an ________________ under the IBBI Regulations, 2017.
Answer: Information Utility

Q12. Name the city in which India will host the South Asian Boxing Championship for the first time.
Answer: Guwahati

Q13. The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has given the approvals to the Agreement on “Cooperation in the field of Information, Communication and Media” between India and _______________.
Answer: Ethiopia

Q14. The World Maritime Day 2017 was celebrated across the world on 28 September. The theme for 2017 World Maritime Day is ________________.
Answer: Connecting Ships, Ports and People

Q15. Who is the present chairperson of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?
Answer: M S Sahoo




        


CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments