Test of the Day for IBPS RRB Mains 2017

Test-of-the-Day-for-IBPS-RRB-Exam-2017

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB etc. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed.



Q1. With which of the following country, India has signed two MoUs in the field of Railways in August 2017?
Rwanda
France
Myanmar
Switzerland
China
Solution:
India and Switzerland signed two MoUs in the field of Railways. The two MoUs were signed between Ministry of Railways and Swiss Confederation after high-level talks between Indian Prime Minister Narendra Modi and Doris Leuthard, President of Swiss Confederation during her visit to New Delhi. Bern is the capital of Switzerland.

Q2. International Day for the Remembrance of the Slave Trade and Its Abolition is celebrated on ....?
31st July
10th December
5th June
23rd Augus
3rd May
Solution:
International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition celebreted on 23rd august,2016. In the night of 22 to 23 August 1791, men and women, torn from Africa and sold into slavery, revolted against the slave system to obtain freedom and independence for Haiti, gained in 1804.

Q3. Shora is the parliament of _______?
Nepal
Bhutan
Australia
Pakistan
Afghanistan
Solution:
Shora is the parliament of Afghanistan.

Q4. Durand Cup is associated with the game of..?
Cricket
Hockey
Volleyball
Football
Basketball
Solution:
India's oldest football tournament, the Durand Cup is the 3rd oldest football tournament in the world, only the English FA-Cup and the Scottish FA-Cup are older!

Q5. Markets regulator SEBI barred Orion Capital as well as Orion Broking and their partners from the securities markets for 10 years. Who is the present Chairman of SEBI?
Ajay Tyagi
Rajiv Kumar
Sanjiv Gaba
Vishal Sikka
Umesh Rawat
Solution:
Markets regulator SEBI barred Orion Capital as well as Orion Broking and their partners from the securities markets for 10 years for failing to redress several investor grievances pertaining to non- settlement of funds due to the clients. The Chairman of SEBI is Ajay Tyagi.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions. 
There are eight family members, viz A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table, facing the center but not necessarily in the same order. The following information is known about them.
(a) F, the wife of D, is sitting third to the right of C.
(b) A is the son of H. A is sitting second to the left of D. D is an immediate neighbour of neither F nor C. No male is an immediate neighbour of D.
(c) G sits second to the left of D’s son. Only two persons sit between H and A’s brother. Neither C nor D is the brother of A.
(d) D’s son and the wife of D’s son are immediate neighbours of each other.
(e) F is the mother of H and is an immediate neighbour of neither B nor G.
(f) G is the sister of E.

 Q6. Who is sister in law of H?
C
G
F
E
Cannot be determined
Solution:
(6-10)

Q7. Who among following sits third to left of C?
D
H
A
F
None of these

Q8. Who among following sits exactly between F and B?
E
D
G
C
None of these

Q9. Who among following is wife of B?
C
F
G
H
None of these

Q10. Who among following sits third to right of daughter of F?
E
B
H
C
D

Q11. Three vessels whose capacities are in ratio 5 : 3 : 2 are completely filled with milk mixed with water. The ratio of milk to water in the mixture of vessels are as 3 : 2, 2 : 1 and 3 : 1 respectively. Find the percentage of water in the new mixture obtained when one-third of first, half of second and two-third of the third vessel is taken out and mixed together ? 
 50 %
  
 None of these
Solution:

Q12. The wheat sold by a grocer contained 10% low quality wheat. What quantity of good quantity wheat should be added to 150 kg of wheat so that the percentage of low quality wheat becomes 5% ?
85 kg
50 kg
135 kg
150 kg
None of these
Solution:

Q13. Two pipes can fill a cistern in 14 and 16 hours respectively. The pipes are opened simultaneously and it is found that due to leakage in the bottom of the cistern, it takes 32 minutes extra for the cistern to be filled up. When the cistern is full, in what time will the leak empty it ?
114 hr
112 hr
100 hr
80 hr
None of these
Solution:

Q14. The ratio between the speed of a train and a car is 18 : 3 respectively. Also, a bus covered a distance of 480 kms in 12 hours. The speed of the bus is five–ninths the speed of the train. How much distance will the car cover in 5 hours ?
250 kms.
280 kms.
260 kms.
Cannot be determined
None of these
Solution:

Q15. Train-A crosses a pole in 25 seconds and another Train-B crosses as pole in 1 minute and 15 seconds. The Length of the train-A is half the length of the train-B. What is the respective ratio between the speed of the train-A and the train-B ?
3 : 2
3 : 4
4 : 3
cannot be determined
None of these
Solution:

Directions (16-20): Each of the following questions has a paragraph from which a sentence has been deleted. From the given options, choose the sentence that completes the paragraph in the most appropriate way. 

 Q16. A legal personality is usually defined as a subject vested with rights and duties. ________________. Strangely, though, the same rationale has failed in courts in its application to animals because of the imaginary distinction between the multitude of species, and their inability to carry on legal duties.
However, within the parameters of law, it has never been confined to human beings and have even including idols.
Even though, through the parameters of law, they have never confined for human beings and have included idols and companies
However, within the parameters of law, it has never been confined to human beings and has even included idols and companies.
Because there has been discomfort in giving them a plenary membership within the community.
However, the case has pushed us to think over uncharted territories of human/non-human subjectivity in law.
Solution:
Statement C is the correct choice and gives most coherent meaning to the paragraph.
Statement A and B are grammatically incorrect .
Statement D and E are out of context.
"However, within the parameters of law, it has never been confined to human beings and has even included idols and companies", gives coherent meaning.

Q17. The federal court in the Naruto case has merely mirrored the premise that animals can only be objects or properties, __________________. Ironically, the imperative of granting legal recognition through legal personality reveals both the obscurity and absurdity of extending identities to animals. Even if the courts were to accept limited personhood, we are still left with the reality that the process of recognition is confined to our communities and legal structures. The notion of autonomy and agency of animals will continue to fail. However, the case has pushed us to think over uncharted territories of human/non-human subjectivity in law.
And imperative of granting legal communities over uncharted territories
but questions regarding the legal standing or legal personality of non-human persons remain unanswered.
This dispute once again gave rise to questions about the legal personality of non-humans.
Further, rights can be broken down into formal and substantive rights.
but, rights can be broken down into legal personality of non-human persons
Solution:
Statement B is the correct choice.
but questions regarding the legal standing or legal personality of non-human persons remain unanswered

Q18. “It is better to be roughly right than precisely wrong.” These words of British economist John Maynard Keynes best sum up the wave of reforms in the domain of tax administration in India in the last few years. _____________ the taxpayer still seems to be wanting for greater certainty and fairness in the levy, assessment, and collection of taxes. This is where an internationally recognized concept such as taxpayer rights holds well even in the Indian context.
As ambitious as them agreements were, they proved to be detrimental in the long run for India.
While tax administration have seen some paradigm shifts both in the domain of direct and indirect taxes,
As ambitious as these agreements were, they proved to be detrimental in the long run for India.
While tax administration has seen some paradigm shifts both in the domain of direct and indirect taxes,
greater certainty and fairness in the levy, assessment while tax administration has seen
Solution:
Statement D is the correct choice, which gives coherent meaning.
While tax administration has seen some paradigm shifts both in the domain of direct and indirect taxes,

Q19. Blockchain is the backbone technology on which bitcoins run. _____ Blockchain removes the need for using a trusted third party such as a bank to make a transaction by directly connecting the customers and suppliers. Each transaction is recorded to the ledger after verification by the network participants, mainly a chain of computers, called nodes. Blockchain today may be compared to what the Internet was in the early 1990s. While we have witnessed how the ‘Internet of Information’ has changed our society over the past two decades, we are now entering a phase where blockchain may do the same by ushering in a new paradigm comprising ‘Internet of Trust’ and ‘Internet of , as per a Deloitte and Assocham study.
Simply said, digital public ledger that recorded transaction. Comprising entered blockchain
Simply put, it is a digital public ledger that records every transaction. Once a transaction is entered in the blockchain, it cannot be erased or modified.
Blockchain today may be compared, once a transaction is entered a blockchain
network participants, mainly a chain of computers, are said to had blockchain
Simply put, it is a digital public ledger that recorded every transaction. Ones a transaction are entered in the blockchain, it cannot erased or modified
Solution:
Statement B is the correct choice, which gives coherent meaning.
Simply put, it is a digital public ledger that records every transaction. Once a transaction is entered in the block chain, it cannot be erased or modified.

Q20. The Central government has development strategies in the form of campaigns like ‘Make in India’ and ‘Startup India’. The recent introduction of the Goods and Services Tax (GST), which is the most significant overhaul of the taxation system in India ever, also aims to achieve a unified market across the nation for the first time. The intent of the government is clear. It wants to transform India into a manufacturing, investment and research and development hub and consequentially, there would also be an increase in revenue generation. __________________________________ , thus leading to a higher tax yield. But one may ask, isn’t the level of trust already there? Well, not entirely.
On such economic aspirations, a fare balanced among taxpayer rights and obligations will only ensured a higher degree of trust between the tax collector and taxpayer
On the light of such economic aspirations, a fare balanced among taxpayer rights and obligations will only ensure a higher degree of trust between the tax collector and taxpayer
In the light of such economic aspirations, a fair balance between taxpayer rights and obligations will only ensure a higher degree of trust between the tax collector and taxpayer
In the light of economic aspirations, a fare of balance between taxpayer rights and obligations will only ensured a high degree of trust between the tax collector and taxpayer
at such the such economic aspirations, a fare balanced among taxpayer rights and obligations will only ensured a higher degree of trust between the tax collector and taxpayer
Solution:
In the light of such economic aspirations, a fair balance between taxpayer rights and obligations will only ensure a higher degree of trust between the tax collector and taxpayer

Q21. The ability of an operating system to run more than one application at a time is called _________.
Multi-tasking
Object-oriented programming
Multi-user computing
Real-Time
None of the above
Solution:
The ability of an operating system to run more than one application at a time is called Multi-tasking.

Q22. Which one of the following(s) is/are/ real time operating system?
VxWorks
Windows CE
RTLinux
All of these
None of these
Solution:
VxWorks, Windows CE, RTLinux are real time OS.

Q23. Which among the following is the reboot where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine?
Toggle
Cold booting
Warm booting
Logging off
None of these
Solution:
Reboots can be either cold (alternatively known as hard) where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine, or warm (alternatively known as soft) where the system restarts without the need to interrupt the power.

Q24. Which of the following statements is true for three-tier architecture?
It is easy to setup
It has a simply structure
It provides high network traffic
It is more secure
None of these
Solution:
In the three-tier architecture, there is an additional server, called the application server, between the client and database servers. The application server reduces the work of the database server, thereby making application processing efficient. It is more secure because the client cannot access the database directly. However, it is more complex to build.

Q25. Which of the following elements are used in an e-mail to express emotions of feelings clearly?
Acronyms
Abbreviations
Rich text
Emotions or smileys
All of these
Solution:
Emoticons or smileys are elements that help you express your emotions or feelings more clearly in your e-mail. They provide a more direct and funny way to express yourself in addition to the words you use in your e-mail message.

               


You May Also Like to Read:



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments