Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. India and _____________ are going to conduct the 7th edition of joint Military Training Combat Exercise 'Sampriti-7'.
Answer: Bangladesh

Q2. The Government has directed to monitor the investigations in cases of Paradise Papers through a reconstituted Multi Agency Group under whose chairmanship?
Answer: Sushil Chandra

Q3. Who is the present Director-General of UNESCO?
Answer: Audrey Azoulay

Q4. Sportsmen Satyendra Singh, Sanjeev Rajput and Amanpreet Singh are related to which sport?
Answer: Shooting

Q5. Like the paradise papers, almost 18 months ago there was another incident of huge scale leakage of secret financial data  popularly known as 'Pananma Leaks'. Which company was responsible for that?
Answer: Mossack Fonseca

Q6. Shri Piyush Goyal, Union Minister of Railways & Coal has launched an app named ____________ for benefitting customers of Coal India Limited (CIL) lifting coal through road mode.
Answer: 'Grahak Sadak Koyla Vitaran App'

Q7. Twitter has officially increased the number of characters in tweets from 140 to ___________ for the majority of users.
Answer: 280

Q8. What is the name of the official mascot of the 2017 AIBA Youth Women's World Boxing Championship which held in Guwahati, Assam.
Answer: one-horned rhino 'Guppy'

Q9. India's Silicon Valley - 'Bengaluru' - is the best host among 45 cities worldwide, according to a report from the Economic Intelligence Unit (EIU). It overtook _______________.
Answer: San Francisco

Q10. Prince of Wales, Charles Philip Arthur George arrived in New Delhi on a 2-day visit to India. This visit will be the __________ visit of the Prince of Wales to India.
Answer: 9th

Q11. At the 39th session of the General Conference of the UNESCO in ____________________ , India has been re-elected as the member of the UNESCO's executive board
Answer: Paris

Q12. To whom was the 3rd Indian Council for Cultural Relations(ICCR) Distinguished Indologist Award was conferred on by President Ram Nath Kovind at a function held at Rashtrapati Bhavan?
Answer: Hiroshi Marui

Q13. Who has been named as India's G20 Sherpa for the Development Track of the grouping?
Answer: Shaktikanta Das

Q14. In which city the first edition of International Symposium to Promote Innovation & Research in Energy Efficiency (INSPIRE 2017) took place recently?
Answer: Jaipur

Q15. The Asian Development Bank has announced to increase its annual funding to India from next year to accelerate inclusive economic transformation. Over a period of 5 years,India would get about _________________ from ADB.
Answer: $20 billion








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"

No comments