Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the state government for which India and the World Bank signed a $200 million Loan Agreement for the state's Agribusiness and Rural Transformation Project.
Answer: Assam

Q2. Italian Prime Minister Paolo Gentiloni was recently on the 2-day visit to India. Who was the last Italian Prime Minister to visit India in February 2007?
Answer: Romano Prodi

Q3. The 17th edition of FIFA U-17 World Cup took place for the first time in India. The official ball for Under-17 football World Cup is called _____________.
Answer: Krasava

Q4. Name the country that has recently announced that women in the country will now be able to attend sports events in stadiums starting from 2018.
Answer: Saudi Arabia

Q5. With which country, Indian navy has begun a three-day anti-submarine warfare exercise in the Indian Ocean region to deepen their operational coordination?
Answer: Japan

Q6. What is the ranking of India in recently released World Bank's report of 'ease of doing business'?
Answer: 100th

Q7. Name the country that has topped the list of seven countries in the new tuberculosis (TB) cases worldwide in 2016, according to a new report by the World Health Organization.
Answer: India

Q8.  India and Tunisia agreed to jointly combat terrorism and extremism while ramping up cooperation in the field of security. What is the capital of Tunisia?
Answer: Tunis

Q9. The government has recently set up a ministerial panel to consider and oversee mergers among the country’s 21 state-run banks. The panel will be headed by ________________.
Answer: Arun Jaitley

Q10. Name the lender that has announced the sanction of credit facilities amounting to Rs2,317 crore to corporate for financing Grid Connected Rooftop Solar projects under the bank's program with World Bank.
Answer: State Bank of India

Q11. The Union Cabinet has recently approved the signing of an Agreement between India and Armenia on cooperation and mutual assistance in customs matters. What is the capital of Armenia?
Answer: Yerevan

Q12. India has appointed _____________ as the next high commissioner to Pakistan. 
Answer: Ajay Bisaria

Q13. Chairman of Reliance Industries Limited (RIL) Mukesh Ambani recently became Asia’s richest person with a total wealth of $42.1 billion, according to Forbes’ real time billionaire’s list. He has replaced ___________________.
Answer: Hui Ka Yan

Q14. The ninth edition of CMS Vatavaran, an international film festival on environment and wildlife, has begun recently in ________________.
Answer: New Delhi

Q15. The Ministry of Finance increased the maximum age of joining the National Pension System (NPS) from the existing 60 years to ___________ under NPS - Private Sector.
Answer: 65 years





   

No comments