Must Do Current Affairs Questions for RBI Assistant Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017


It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. In which city the world's third largest book fair has been recently opened under the theme ‘A World in My Book’?
Answer: Sharjah

Q2. Yes Bank has recently unveiled a superior payment wallet service, BHIM Yes. Who is the present CEO of Yes Bank?
Answer: Rana Kapoor

Q3. Name the city in which Walmart India has recently launched its first fulfillment centre.
Answer: Mumbai

Q4. What was the ranking of ICICI Bank CEO and MD Chanda Kochhar in the recently released Forbes' list of the world’s 100 most powerful women?
Answer: 32

Q5. According to the WEF Global Gender Gap Report 2017, name the country that has topped the list. 
Answer: Iceland

Q6. Name the Renowned Hindi litterateur who has been chosen for 53rd Jnanpith Award for the year 2017.
Answer: Krishna Sobti

Q7. The Border Roads Organization (BRO) has built the world's highest motorable road at a height of over 19,300 feet. The road has been constructed under which project of the BRO?
Answer: Project Himank

Q8. The Minister of Petroleum & Natural Gas, Shri Dharmendra Pradhan had recently participated in the International Energy Forum (IEF) 7th Asian Ministerial Energy Roundtable (AMER7). It was held in __________________.
Answer: Bangkok, Thailand

Q9. Name the word that has been named the word of the year by Collins dictionary due to its widespread use around the world.
Answer: Fake news

Q10. What is the Capital of Armenia?
Answer: Yerevan

Q11. In which capital city, Indian Army launched an independent and fully-integrated Joint Training Node (JTN)?
Answer: Shillong

Q12. Name the country that has recently won Women’s Asia Cup Hockey after defeating China.
Answer: India

Q13. AU Small Finance Bank has recently received Reserved Bank of India approval to operate as Scheduled Commercial Bank. Who is the present MD & CEO of AU Small Finance Bank?
Answer: Sanjay Agarwal

Q14. The Capital of Lebanon is ______________.
Answer: Beirut

Q15. The theme for 2017 World Tsunami Awareness Day is _________________.
Answer: Reduce the Number of Affected People





   

No comments