Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Four agreements were signed by India and Philippines in areas like Defence cooperation, logistics etc. The bilateral meeting was held between PM Narendra Modi and Philippines President _________________.
Answer: Rodrigo Roa Duterte

Q2. Govt of India launched the second phase of its high speed service  project to provide service in all Gram Panchayats by March 2019 implemented at an outlay of around 34 thousand crore rupees. What is the project known as?
Answer: BharatNet

Q3. In which city the 3 day, 10th South Asia Economic Summit (SAES) has begun under the theme “Deepening Economic Integration for Inclusive and Sustainable Development in South Asia”?
Answer: Kathmandu

Q4. The 34th annual conference of the Asian Bankers Association (ABA) under the theme 'Asia's turn to transform' will be held in which city?
Answer: Mumbai

Q5. On this Children's Day President Shri Ram Nath Kovind gave away the National Child Awards 2017. Who won the gold for innovation in these awards?
Answer: Akash Manoj

Q6. The Indian Computer Emergency Response Team (CERT-In) under the aegis of Ministry of Electronics & Information Technology organized the 15th APCERT Conference in New Delhi. What does "R" stand for?
Answer: Response

Q7. Ace golfer__________________ qualified for the season-ending CME Group Tour Championship on the LPGA, becoming the first from the country to play in the prestigious meet.
Answer: Aditi Ashok

Q8. A part of 8th Global Entrepreneurship Summit, India’s first Tribal Entrepreneurship Summit to inspire, nurture and promote the spirit of entrepreneurship in tribal youth began in which state?
Answer: Chhattisgarh

Q9. Who represented India at the Curtain Raiser Event for the Founding Ceremony of the International Solar Alliance (ISA) held in Bonn, Germany?
Answer: Anand Kumar

Q10. Who has been appointed as the president of the 36th International Geological Congress (IGC), a global platform for the advancement of earth science, to be held in 2020?
Answer: Vijay Prasad Dimri

Q11. Name the business family that has topped the Forbes list of Asia’s Richest Families for the first time with a net worth of $44.8 billion, according to the Forbes.
Answer: India's Ambani family

Q12. Name the lender whose plea has been recently rejected by the Reserve Bank of India plea to declassify its parent company as a foreign institutional investor (FII).
Answer: HDFC Bank

Q13. According to the UN report, name the country that has officially signed up to the Paris Agreement, leaving the United States as the only country to reject the global climate-rescue pact.
Answer: Syria

Q14. Binge watching in public is the new trend in India, and Indians are the second-highest public bingers in the world. Name the country which is first, according to a survey released by online streaming platform Netflix.
Answer: Mexico

Q15. Name the country that has hosted the 2017 UN Peacekeeping Defence Ministerial Conference.
Answer: Canada








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"



Print Friendly and PDF

No comments