Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. With which country, India has signed a new MoU for cooperation in Agriculture and Phytosanitary issues that will replace the one signed in 2008?
Answer: Italy

Q2. The government has set up a high-level committee to address the problem of stressed assets in India's power sector. The committee will be headed by ________________.
Answer: NITI Aayog chief executive Amitabh Kant

Q3. One of the biggest rock star Johnny Hallyday has died after a battle with lung cancer, recently. He was from which country?
Answer: France

Q4. Online food delivery start-up Swiggy (Bundl Technologies Pvt. Ltd) has appointed ____________ as the chief executive officer for its new supply business.
Answer: Vishal Bhatia

Q5. India and _____________ have signed a Memorandum of Understanding (MoU) for enhanced cooperation in the health sector with an objective to establish comprehensive inter-ministerial and inter-institutional cooperation between the two countries.
Answer: Cuba

Q6. An International conference was organized recently on the Groundwater issues in the country with a theme of ____________________.
Answer: Groundwater Vision 2030- Water Security, Challenges, and Climate Change Adaptation

Q7. Name the railway station in Hyderabad under the South Central Railway (SCR) that has earned the unique distinction of being the first Energy Efficient ‘A1 Category’ Railway Station on Indian Railways. 
Answer: Kacheguda Railway Station

Q8. Name the swimmer who has created history as she became the first Indian to secure pole position at the World Para-Swimming Championship in Mexico.
Answer: Kanchanmala Pande

Q9.  ______________ was revealed to be Time magazine’s Person of the Year 2017.
Answer: The Silence Breakers

Q10. Which state government has decided to raise the legal Alcohol drinking age from 21 to 23 years?
Answer: Kerala

Q11. India has been recently declared free from infectious Trachoma by Health Minister. Trachoma is a/an _____________.
Answer: Infection of the eye

Q12. Commerce and Industry Minister Suresh Prabhu is in which country to attend the 11th Ministerial conference of the World Trade Organization (WTO)?
Answer: Argentina

Q13. As per the report of which agency, India on course to achieving access to electricity for all in the early 2020s?
Answer: International Energy Agency

Q14. A Public Procurement Portal was launched by Shri Giriraj Singh, Minister of State (Independent Charge) for MSME in New Delhi. This portal is named as ____________________.
Answer: MSME Sambandh

Q15. According to the report of Morgan Stanley, the Indian economy is expected to witness cyclical growth recovery, with real GDP growth likely to accelerate from 6.4 percent this year to ______________ in 2018.
Answer: 7.5 percent