Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Human Rights Day is observed every year on _____________.
Answer: 10 December

Q2. According to the External Affairs Ministry, Which county will host the two-day long Asean-India Connectivity Summit (AICS)?
Answer: India

Q3. The provisional figures of Direct Tax collections up to November, 2017 show that net collections are at Rs. 4.8 lakh crore which is ___________ higher than the net collections for the corresponding period of last year.
Answer: 14.4%

Q4. Indian Diving Team won how many medals in Indonesia Open Aquatic Championship 2017?
Answer: 6

Q5. UN Women in collaboration with Facebook inaugurated a two day event in Mumbai to empower and recognize the magnificent contribution of women in our society. The event was titled as ____________________.
Answer: We The Women

Q6. Name the country which is building the world’s biggest floating solar power plant.
Answer: China

Q7. The Indian National Congress announced that Rahul Gandhi has been elected as its new  President. He is the ____________ President of Congress since Independence.
Answer: 16th

Q8. The Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu has conferred 'Yeraringan' Award to  ______________, in Chennai.
Answer: Prof. M.S. Swaminathan

Q9.  As per the latest UN Report, Indian economy is likely to grow by __________ in 2018.
Answer: 7.2 percent

Q10. Name the country that will have its first public cinemas in more than 35 years after the  government announced the lifting of the ban on movie theaters.
Answer: Saudi Arabia

Q11. The second UN World Tourism Organization/UNESCO World Conference on Tourism and Culture was held in _____________.
Answer: Muscat

Q12. Which team has recently become the first-ever team to register 300+ totals 100 times in ODIs.
Answer: India

Q13. The Asian Development Bank (ADB) lowered India’s GDP forecast for the current fiscal to ______________.
Answer: 6.7%

Q14. Name the regulatory body that has recently increased the limits for investment by foreign portfolio investors (FPIs) for the January-March 2018 quarter by Rs 6,400 crore in Central Government Securities (G-Secs).
Answer: Reserve Bank of India

Q15. Name the Indian Golfer who has recently claimed his maiden European Tour victory in the Joburg Open, in South Africa.
Answer: Shubhankar Sharma