Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. India has recently upgraded its ranks in ‘The Legatum Prosperity Index 2017’ and is now on ____________ position.
Answer: 100th

Q2. For which project, a Financing Agreement for IBRD loan of USD 250 million (equivalent) was signed with the World Bank?
Answer: SANKALP Project

Q3. Prime Minister of India has recently commissioned India's first modern conventional submarine, INS Kalvari, into Navy's fleet. Kalvari is the _______________.
Answer: Scorpene-class submarine

Q4. Name the Bollywood actor, writer, and filmmaker who passed away recently.
Answer: Neeraj Vora

Q5. What is the capital city of Norway?
Answer: Oslo

Q6. Name the World youth champion who was named the Asian Boxing Confederation’s best youth boxer of the year 2017.
Answer: Sachin Siwach

Q7. On which bank the Reserve Bank of India (RBI) has imposed certain restrictions on carrying out banking activities as its share of bad loans rose sharply?
Answer: Corporation Bank

Q8. Name the athlete who has been named as the highest-paid athletes of all time, in the latest list released by Forbes.
Answer: Michael Jordan

Q9.  In which country, the Tech-giant Google has recently announced to open first of its kind research lab focused on Artificial Intelligence (AI)?
Answer: China

Q10. The Reserve Bank of India (RBI) has recently imposed Rs 3 crore penalty on ____________ for breaching rules on income classification norms.
Answer: IndusInd Bank

Q11. Top Indian shuttler P V Sindhu won the Silver medal in women’s singles summit clash of the Dubai World Super Series Final in Dubai. She was defeated by _____________.
Answer: Akane Yamaguchi of Japan

Q12. Double Olympic medalist Sushil Kumar clinched a gold medal at the Commonwealth Wrestling Championships. This championship was held in ______________.
Answer: South Africa

Q13. Oil minister Dharmendra Pradhan inaugurated eastern India’s first compressed natural gas (CNG) stations for scooters in ________________.
Answer: Bhubaneswar

Q14. Name the former president who has recently won Chile's presidential election run-off.
Answer: Sebastian Pinera

Q15. What is the capital city of Gabon?
Answer: Libreville