Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.


Q1. After Karnam Malleshwari in 1994 & 95 who became the first Indian in over two decades to claim a gold medal at the World Weightlifting Championship in Anaheim, USA?
Answer: Mirabai Chanu

Q2. Recently in which state the SAUBHAGYA Scheme was launched as a part of achieving universal household electrification in the country?
Answer: Manipur

Q3. The National Skill Development Corporation and the THSC signed a tripartite an MoU with _____________ to provide hospitality skills training to hospitality micro-entrepreneurs in India. 
Answer: Airbnb

Q4. Recently under THSC, Team India recorded their best-ever performance at WorldSkills 2017 in Abu Dhabi finals with the highest ever tally of two medals (a Silver and a Bronze) and Nine Medallions of excellence.What does T stands for?
Answer: Tourism

Q5. In which city, the third World Telugu Conference has begun recently?
Answer: Hyderabad

Q6. With which country has the CBDT(Central Board of Direct Taxes) recently entered into 2 Bilateral APAs(Advance Pricing Agreements)?
Answer: Singapore

Q7. Surrendering to the wishes of hardline religious groups, who was the law minister of pakistan who recently quit the civilian government?
Answer: Zahid Hamid

Q8. Recently who has been appointed as the new Director General of Ordnance Factories (DGOF) and Chairman of the Ordnance Factory Board (OFB)
Answer: Sunil Kumar Chourasia

Q9. The Shared Value Summit 2017 is being organised by Shared Value Initiative India, Institute for Competitiveness (India), and SoulAce & India Council on Competitiveness in association with BusinessLine. What is its theme? 
Answer: Equity and Empowerment

Q10. What is the price of the new series of the Sovereign Gold Bonds as fixed by the government?
Answer: 2952 Rupees per Gram

Q11. Name the word that has been announced as Cambridge Dictionary's Word of the Year 2017.
Answer: Populism

Q12. Name the person who became the first Indian-American to Hold Press Gaggle.
Answer: Raj Shah

Q13. Name the present and newly appointed president of Kenya.
Answer: Uhuru Kenyatta

Q14. Name the Veteran journalist who has been appointed the chairman of the Prasar Bharati board for a second consecutive term till February 8, 2020.
Answer: A Surya Prakash

Q15. Indian archers produced an impressive performance, grabbed 9 medals at the Asian Championships. The championship was held in ______________.
Answer: Dhaka, Bangladesh