Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. India defeated __________ in the Hockey World League Final to grab the bronze medal at the event, in Bhubaneswar, Odisha.
Answer: Germany

Q2. BSE's _______________ has received approval from the capital market regulator SEBI on the framework for the listing of debt securities.
Answer: India International Exchange

Q3. In which venue Foreign Ministers of Russia, India, and China (RIC) had held a trilateral meeting?
Answer: New Delhi, India

Q4. Name the pioneer of DNA fingerprinting technology in India and former Vice-Chancellor of Benares Hindu University, BHU who passed away recently.
Answer: Lalji Singh

Q5. Senior IAS officer _____________ took charge as the Chairman and Managing Director of Air India, recently.
Answer: Pradeep Singh Kharola

Q6. Name the young Indian shooter who has recently qualified for the Youth Olympics Games with a gold medal and a junior world record in 10m air pistol at Asia Youth Olympics  Games qualification tournament.
Answer: Saurabh Chaudhary

Q7. Name the country that will host the 2023 Cricket World Cup.
Answer: India

Q8. Australia has recently beaten ____________ in the final of the Hockey World League Final  (HWLF) to win gold in Bhubaneswar, Odisha.
Answer: Argentina

Q9.  Nakul Chopra has been recently elected as the next Chairman of BARC India. BARC stands for  ________________________.
Answer: Broadcast Audience Research Council

Q10. Buenos Aires is the capital city of _____________.
Answer: Argentina

Q11. The Government of Tamil Nadu and the World Bank signed a loan agreement for the Tamil Nadu Irrigated Agriculture Modernization Project to promote climate resilient agriculture technologies. What is the amount of the loan that was sanctioned?
Answer: $318 million

Q12. Jai Ram Thakur took oath as the 6th Chief Minister of Himachal Pradesh. He has replaced ___________.
Answer: Virbhadra Singh

Q13. Name the state government that has launched a free household power connection scheme for the poor in the state to mark Atal Bihari Vajpayee’s birth anniversary.
Answer: Uttar Pradesh

Q14. Legendary musician Robbie Malinga passed away recently. He was from which country?
Answer: South Africa

Q15. Name the country which is hosting a world chess tournament for the first time.
Answer: Saudi Arabia