Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,




So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the country that became the world's first country to shut down national broadcasts of its FM network by completing its transition to digital radio.
Answer: Norway

Q2. Name the country with which India has signed an MoU for enhanced cooperation in the health sector in New Delhi.
Answer: Morocco

Q3. The National Energy Conservation Day is celebrated annually on _____________.
Answer: 14th December

Q4. Name the company that has recently announced that the company has secured a licence for Prepaid Payment Instrument (PPI) from the Reserve Bank of India (RBI) to operate a semi-closed loop wallet in the country.
Answer: OBOPAY

Q5. The Board of Control for Cricket in India decided to lift the ban on the Cricket Association of which state?
Answer: Rajasthan

Q6. The winter session of Parliament has begun recently in the country. The Legislature or Parliament is headed by _____________. 
Answer: The President of India

Q7. Who was declared the winner of the 2017 Mr. India pageant which was held in Mumbai?
Answer: Jitesh Singh Deo

Q8. The 14th Inclusive Finance India Summit had begun recently in ________________ to build consensus on strategies for achieving universal financial inclusion in India.
Answer: New Delhi

Q9.  Foreign Secretary S. Jaishankar hosted the 4th Trilateral Dialogue with delegations of other two countries in New Delhi. Name all the three countries.
Answer: India-Australia-Japan

Q10. The Eleventh World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference (MC11) took place in ______________.
Answer: Argentina

Q11. The World Health Organization has recently declared _____________ as a "polio-free country".
Answer: Gabon

Q12. The Unique Identification Authority of India (UIDAI) has temporarily barred ______________ from conducting Aadhaar-based SIM verification of mobile customers using eKYC process.
Answer: Bharti Airtel and Airtel Payments Bank

Q13. The Enforcement Directorate (ED) has frozen assets worth Rs 245 crore in connection with its money laundering probe in the alleged fraud of Rs 2,200 crore with the State Trading Corporation (STC). Who is the present Director of ED?
Answer: Karnal Singh

Q14. Francois Gabart smashed the world record for the fastest non-stop solo navigation of the globe, completing the mammoth feat in 42 days, 16 hours, 40 minutes and 35 seconds. He is from which country?
Answer: France

Q15. Former midfielder Kaka has recently announced his retirement from football. He lifted the football world cup in which year?
Answer: 2002