January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Who is the Chairman of Bank of Baroda?
Answer: Ravi Venkatesan

Q2. Name the two countries that have agreed to march together under a single unified country flag at Winter Olympics 2018.
Answer: North Korea and South Korea

Q3. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu addressed the India-Israel Business Summit in ______________.
Answer: Mumbai

Q4. India test-fired its nuclear-capable Agni-V ICBM, which has a strike range of over 5,000km. ICBM stands for _____________.
Answer: Inter-Continental Ballistic Missile

Q5. Who is the present Governor of Odisha?
Answer: SC Jamir

Q6. Amplus Energy Solutions announced entering into a pact with private sector lender _______________ for strategic tie-up to co-finance projects in the solar energy space in India.
Answer: Yes Bank

Q7. The four mints operationalized in India are located in ___________________.
Answer: Kolkata, Noida, Hyderabad, and Mumbai

Q8. Name the state that has become the first state in the country that has come out with a public cloud policy, virtually mandating its departments to shift their data storage onto the cloud.
Answer: Maharashtra

Q9. Name the instant messaging platform that has rolled out a feature that connects small businesses with customers.
Answer: WhatsApp

Q10. As per the Power Minister RK Singh, India will set up a ___________ fund to finance solar projects as the country steps up efforts to achieve its ambitious target of adding 175 gigawatts (GW) in renewable energy by 2022.
Answer: $350-million

Q11. Banking finance company AU Small Finance Bank has signed an MoU with LIC to offer PMJJBY Scheme. What does 'JJ' Stands for in PMJJBY?
Answer: Jeevan Jyoti

Q12. The National Disaster Response Force (NDRF) has recently celebrated its __________ Raising Day.
Answer: 13th

Q13. According to a census by the Reserve Bank of India, name the country that was the largest source of foreign investment in India.
Answer: Mauritius

Q14. Who is the present Director General of National Disaster Response Force?
Answer: Sanjay Kumar

Q15. Who is the present MD and CEO of AU Small Finance Bank?
Answer: Sanjay Agarwal