January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The 5th Bilateral Technical Meeting on cooperation in the field of Traditional Systems of Medicine between India and ___________ was held in New Delhi.
Answer: Malaysia

Q2. With which organization UN Environment has agreed a new, wide-ranging collaboration to accelerate action to curb environmental health risks that cause an estimated 12.6 million deaths a year?
Answer: WHO

Q3. The railway station of which city has become the first railway station in the country to have a sanitary napkin vending machine?
Answer: Bhopal

Q4. Name the former director of the National Institute of Advanced Studies (NIAS), Bengaluru, and a renowned administrator of nuclear power technologies who has passed away recently.
Answer: Baldev Raj

Q5. Who was the guest of honour of the National Youth Festival 2018?
Answer: Culture Minister Dr Mahesh Sharma

Q6. The 7th edition of ‘Rashtriya Sanskriti Mahotsav-2018’ will be held in ____________.
Answer: Karnataka

Q7. Name the Senior sports administrator who was named Chairman of the Finance Commission of the Indian Olympic Association.
Answer: Anil Khanna

Q8. Who is the present Chairman of Telecom Regulatory Authority of India?
Answer: R.S.Sharma

Q9. Syndicate bank headquarters in ______________.
Answer: Manipal

Q10. Who is the present president of China-Headquartered AIIB?
Answer: Jin Liqun

Q11. In which state, Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the project commencement of the state refinery? This is the first oil refinery in the state.
Answer: Rajasthan

Q12. Indian Oil Corporation has signed Letters of Intent (LoI) with Phinergy that will allow Indian Oil to work on adoption of advanced energy systems for the Indian market both for mobility and stationary industrial applications. Phinergy is a/an ___________.
Answer: Israeli start-up company

Q13. World Cup team winner Ronaldinho has formally confirmed his retirement from football, recently. He was from which country?
Answer: Brazil

Q14. Name the IT services firm that has signed an over GBP 500 million (USD 690 million) deal with M&G Prudential, the UK and European savings and investments business of Prudential plc.
Answer: TCS

Q15. The Centre has recently sanctioned projects over 10,000 crore rupees in the North East for better network connectivity. Who is the present Telecommunication Minister of India?
Answer: Manoj Sinha