Test of the Day for Canara Bank PO Exam 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Canara Bank PO Exam 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Syndicate Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Syndicate Bank PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. India's first Garbage Festival was Organized in which of the following state?
Chhattisgarh
Uttar Pradesh
Jharkhand
West Bengal
Gujarat
Solution:
The Raipur Municipal Corporation in Chhattisgarh organised the three-day 'Kachra Mahotsav 2018'. It is India's first Garbage Festival.

Q2. 'Kyat' is the official currency of which Asian country?
Nepal
Myanmar
Bhutan
Sri Lanka
China
Solution:
The kyat is the currency of Burma (Myanmar). It is often abbreviated as "K" or "Ks" (plural). The current capital of Myanmar (Burma) is Naypyidaw.

Q3. In which city of Punjab is the Rail Coach Factory, the passenger coach manufacturing unit of Indian Railways, located?
Amritsar
Ludhiana
Jalandhar
Kapurthala
Patiala
Solution:
Kapurthala is a city in Punjab state of India. It is the administrative headquarters of Kapurthala District. Established in 1986, RCF is a coach manufacturing unit of Indian Railways. RCF has already carved a niche in the industrial scenario of the country at large and Indian Railways. Rail Coach Factory at Kapurthala in the Indian state of the Punjab is located on the Jalandhar-Firozpur line.

Q4. Who is the present governor of Andhra Pradesh?
V. Shanmuganthan
E.S Lakshmi Narasimhan
Banwarilal Purohit
Ram Nath Kovind
Satya Pal Malik
Solution:
Ekkadu Srinivasan Lakshmi Narasimhan is an Indian political figure who has been the Governor of Andhra Pradesh since December 2009. He assumed office as the Governor of Telangana on 2 June 2014.

Q5. What is the ranking of India among emerging economies on an Inclusive Development Index of World Economic Forum (WEF)?
53rd
57th
60th
59th
62nd
Solution:
India was ranked at the 62nd place among emerging economies on an Inclusive Development Index of World Economic Forum (WEF). In the report, China is on 26th position and Pakistan is on 47th.

Directions (6-10): Study the given information and answer the questions: 
A word and number arrangement machine when given an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of an input and rearrangement.
Input: they 68 also 59 called 76 for 33 greater 46 strength 91 
Step I: also they 68 59 called 76 for greater 46 strength 91 34
Step II: called also they 68 76 for greater 46 strength 91 34 60
Step III: for called also they 68 76 greater 46 strength 34 60 92
Step IV: greater for called also they 68 76 strength 34 60 92 45
Step V: strength greater for called also they 76 34 60 92 45 67
Step VI: they strength greater for called also 34 60 92 45 67 75
And Step VI is the last step of the rearrangement of the above input.
As per the rules followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.
Input: because 56 such 29 act 24 put 17 extreme 32 risk 33 

Q6. In which step the elements ‘56 such 18’ found in the same order?
Step I
Step II
Step III
Step V
Step VI
Solution:
(6-10)
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see the each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
1) For words arrangement- In each word we have to see the first letter and then the first letter which is lowest among all letters of given word according to English dictionary arranges first to left. For example word- act (a is the first letter and also lowest among all the first letter of given word). So “act” arranges first to left and this process is continued in further step.
2) For number arrangement- Numbers are arranged according to following condition. In first step lowest odd number arranges first to right. And this process is continued in further step until all the odd number is arranged in third step. In fourth step lowest even number is to be arranged. And this process is continued in further step until all the even number are arranged (Each odd number is added by one (+1) while they are arranged and each even number is subtracted by one (-1) while they are arranged).
Input: because 56 such 29 act 24 put 17 extreme 32 risk 33
Step I: act because 56 such 29 24 put extreme 32 risk 33 18
Step II: because act 56 such 24 put extreme 32 risk 33 18 30
Step III: extreme because act 56 such 24 put 32 risk 18 30 34
Step IV: put extreme because act 56 such 32 risk 18 30 34 23
Step V: risk put extreme because act 56 such 18 30 34 23 31
Step VI: such risk put extreme because act 18 30 34 23 31 55

This is the Step V: risk put extreme because act 56 such 18 30 34 23 31 “56 such 18” found in same order in step V.

Q7. In step IV, which of the following words would be at 3rd position to the left of 5th from the right end?
act
such
because
56
extreme
Solution:
56

Q8. How many step required completing the above arrangement?
Three
Four
Six
Seven
Five
Solution:
Six steps are required to complete the above arrangements.

Q9. Which of the following would be the step III after arrangement?
extreme because act 56 such 24 put 32 risk 18 30 34
extreme because act 56 such 24 put 32 risk 30 18 34
extreme because act 56 such 24 put 32 risk 34 30 18
extreme because act 56 such 32 put 24 risk 18 30 34
None of these

Q10. In step VI, ‘such’ is related to ‘55’ and ‘risk’ is related to ‘31’. In the same way ‘put’ is related to?
34
55
31
18
23

Q11. At present, Pia is 6 years older than Ray. The respective ratio between the present ages of Pia and Mini is 3 : 4. At present Ray is 14 years younger to Mini. What is Ray’s present age?
16 years
20 years
14 years
18 years
24 years
Solution:

Q12. Samartha is five times as old as his daughter Trisha and Samartha’s wife Phalguni’s age is 26 years more than that of Trisha. The difference between thrice the age of Samarth ten years ago and twice the age of Phalguni ten years ago was 42 years. What will be the respective ratio of Phalguni’s age 12 years hence and Samartha’s age 2 years hence?
23 : 21
24 : 29
19 : 23
21 : 25
18 : 23
Solution:

Q13. One litre of water is evaporated from 6 litres of a solution containing 5% salt. Find the percentage of salt in the remaining solutions?
8%
10%
6%
5%
12%
Solution:

Q14. Two men undertake to do a piece of work for Rs. 1400. The first man alone can do this work in 7 days while the second man alone do this work in 8 days. If they working together complete this work in 3 days with the help of a boy, how should the money be divided?
Rs. 600, Rs. 550, Rs. 250
Rs. 600, Rs. 525, Rs. 275
Rs. 600, Rs. 500, Rs. 300
Rs. 500, Rs. 525, Rs. 375
None of these
Solution:

Q15. There are three containers A, B and C which contains water, milk and Acid respectively in equal quantities. 10% of the content of A is taken out and poured into B then, the same amount from B is transferred to C. What is the ratio of water in container A to the total quantity of mixture in container C?
37:30
31:30
37:35
30:37
30:31
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph. 
A. Its collapse in the aftermath of demonetisation had a devastating impact on refugees, especially women, who lost every avenue for their sustenance.
B. Ever since demonetisation was introduced, the government has been making a strong push for the adoption of digital payment systems.
C. However, refugees do not have a formal legal identity and are often wrongly perceived to be “illegal immigrants”.
D. This ambiguous status has forced them to the margins and has left them wholly dependent on the parallel economy for their survival.
E. With the government now trying to make Aadhaar the basis for achieving a unified financial infrastructure, those without access to banking systems or Aadhaar will soon find themselves excluded from the economy. One such group will be the refugees living in India.
F. Although India has not signed the Refugee Convention and does not have a domestic asylum law, it has a history of being a generous host to refugees.
Last: The lack of documentation to open bank accounts rendered them without the means to convert their cash into new currency, and virtually wiped out their entire savings. They struggled even to buy essential provisions or avail medical services.

Q16. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
F
C
D
E
B
Solution:
Correct choice is BEFCDA. Statement F is discussed about India's take for Refugees. This sentence clearly follows statement E which introduced the issue of refugees living in India.

Q17. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement?
B
C
D
E
A
Solution:
Statement D is the correct choice. Correct choice is BEFCDA

Q18. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
C
B
E
A
D
Solution:
Option B is the first sentence of the paragraph as it clearly initiates the paragraph about effects of demonetisation over group of people and government's effort of achieving a unified financial infrastructure.

Q19. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
A
E
D
B
C
Solution:
Statement A is the correct choice. Correct choice is BEFCDA.

Q20. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
E
A
B
F
D
Solution:
Statement A is the correct choice. Correct choice is BEFCDA. Statement E is the important connector with which discussion is taking transition in another direction.

               


You May Also Like to Read: