Test of the Day for Canara Bank PO Exam 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Canara Bank PO Exam 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Syndicate Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Syndicate Bank PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. India's first Garbage Festival was Organized in which of the following state?
Chhattisgarh
Uttar Pradesh
Jharkhand
West Bengal
Gujarat
Solution:
The Raipur Municipal Corporation in Chhattisgarh organised the three-day 'Kachra Mahotsav 2018'. It is India's first Garbage Festival.

Q2. 'Kyat' is the official currency of which Asian country?
Nepal
Myanmar
Bhutan
Sri Lanka
China
Solution:
The kyat is the currency of Burma (Myanmar). It is often abbreviated as "K" or "Ks" (plural). The current capital of Myanmar (Burma) is Naypyidaw.

Q3. In which city of Punjab is the Rail Coach Factory, the passenger coach manufacturing unit of Indian Railways, located?
Amritsar
Ludhiana
Jalandhar
Kapurthala
Patiala
Solution:
Kapurthala is a city in Punjab state of India. It is the administrative headquarters of Kapurthala District. Established in 1986, RCF is a coach manufacturing unit of Indian Railways. RCF has already carved a niche in the industrial scenario of the country at large and Indian Railways. Rail Coach Factory at Kapurthala in the Indian state of the Punjab is located on the Jalandhar-Firozpur line.

Q4. Who is the present governor of Andhra Pradesh?
V. Shanmuganthan
E.S Lakshmi Narasimhan
Banwarilal Purohit
Ram Nath Kovind
Satya Pal Malik
Solution:
Ekkadu Srinivasan Lakshmi Narasimhan is an Indian political figure who has been the Governor of Andhra Pradesh since December 2009. He assumed office as the Governor of Telangana on 2 June 2014.

Q5. What is the ranking of India among emerging economies on an Inclusive Development Index of World Economic Forum (WEF)?
53rd
57th
60th
59th
62nd
Solution:
India was ranked at the 62nd place among emerging economies on an Inclusive Development Index of World Economic Forum (WEF). In the report, China is on 26th position and Pakistan is on 47th.

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the given questions. 
There are eight family members, viz A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circular table, facing the center but not necessarily in the same order. The following information is known about them.
(a) F, the wife of D, is sitting third to the right of C.
(b) A is the son of H. A is sitting second to the left of D. D is an immediate neighbour of neither F nor C. No male is an immediate neighbour of D.
(c) G sits second to the left of D’s son. Only two persons sit between H and A’s brother. Neither C nor D is the brother of A.
(d) D’s son and the wife of D’s son are immediate neighbours of each other.
(e) F is the mother of H and is an immediate neighbour of neither B nor G.
(f) G is the sister of E.

Q6. Who is sister in law of H?
C
G
F
E
Cannot be determined
Solution:
(6-10)

Q7. Who among following sits third to left of C?
D
H
A
F
None of these

Q8. Who among following sits exactly between F and B?
E
D
G
C
None of these

Q9. Who among following is wife of B?
C
F
G
H
None of these

Q10. Who among following sits third to right of daughter of F?
E
B
H
C
D

Q11. A bucket contains a mixture of two liquids A and B in the proportion 5: 7 . If 6 litres of the mixture is replaced by 6 litres of liquid B, then the ratio of the two liquids becomes 3 : 5. How much of the liquid B was there in the Bucket initially?
42 litre
44 litre
45 litre
35 litre
36 litre
Solution:

Q12. The income of A and B are in the ratio 7 : 4. The expenses of A, B and C are in the ratio 9 : 7 :3. If C spends Rs. 4500 and B saves Rs. 1500, the How much amount would be saved by A?
Rs. 6500
Rs. 8000
Rs. 7500
Rs. 8500
Rs. 7800
Solution:

Q13. Mr. Singhaniya invested Rs. 40,000 with rate of interest at 10 p.c.p.a. The interest was compounded half yearly for first year and in the next year it was compounded yearly. What will be the total interest earned at the end of two years?
Rs. 8,800
Rs. 9,040
Rs. 8,510
Rs. 9,800
Rs. 8,900
Solution:

Q14. Saurabh invests Rs. 25,500 in a scheme which earns him simple interest at the rate of 20 p.c.p.a. for two years. At the end of two years he reinvests the principal amount plus interest earned in another scheme which earns him compound Interest at the rate of 10 p.c.p.a. What will be the total interest earned by Saurabh over the principal amount at the end of 4 years?
Rs. 17,697
Rs. 15,017
Rs. 23,597
Rs. 24,247
None of these
Solution:

Q15. In how many ways 7 persons can be seated around a circular table?
820
720
950
5040
5400
Solution:

Directions (16-20): The following question consists of a sentence which is divided into three parts which contain grammatical errors in one or more than one part of the sentence, as specified in bold in each part. If there is an error in any part of the sentence, find the correct alternatives to replace those parts from the three options given below each question to make the sentence grammatically correct. If the given sentence is grammatically correct or does not require any correction, choose (e), i.e., “No correction required” as your answer. 

Q16. Recent history of the Indian Science Congress Association (I) suggest that it most often making news for the matters else then science. Like the British Association for the Advancement of Science, now (II) known as the British Science Association, it was meant to be a forum for scientists to present topical research, (III) get funds and served as an platform for science to reach out to the broader public.
(I) suggests that it most often makes news for matters other than
(II) knowing as British Science Association
(III) get funds and serve as a platform for science to reach out
Only (I)
Only (III)
Both (I) and (III)
Both (II) and (III)
No correction required
Solution:
There is an error in I and III. Both I and III are grammatically incorrect. In I replace "else then" with "other than" and making with Makes. Similarly, III Option statement is more appropriate and grammatically coherent than the bold part in passage.

Q17. The navy and the coast guard braved the rough weather to rescue others adrift on the choppy waters but coastal communities are angry that the state government, which seems to have been surprised by the freak weather condition, was slow to react.
(I) whether to rescue other’s adrift upon 
(II) waters but coastal communities is angry 
(III) who seemingly to have been surprising
Only (I)
Only (III)
Both (I) and (III)
Both (II) and (III)
No correction required
Solution:
No correction required.

Q18. The World Inequality Report 2018 released by the World Inequality Lab last week says that income inequality in India has increased since economic liberalisation. This, it notes, is in contrast to the earlier decades when inequality dropped under socialist policies. As expected, the finding has been used by many to argue that the rich should be taxed more to help the poor. The logic is that the rich get rich over the expenses of the poor, so taxes that redistribute wealth are only a rational response to inequality.
(I) inequality in India have increased for economic
(II) the finding has been used by much for argue
(III) The logic is that the rich get richer at the expense of the poor
Only (I)
Only (III)
Both (I) and (III)
Both (II) and (III)
No correction required
Solution:
Rich get richer is the correct expression. Hence correct choice is option B.

Q19. India needs for quick frame the appropriate and updation of cybersecurity policies, create adequate infrastructure, and foster closer collaboration between all those involved to ensure a safe cyberspace. Minister of Communications Manoj Sinha said at the Global Conference on Cyberspace 2017 that there must be enhanced cooperation among nations and reaffirmed a global call to action for all United Nations member nations to not attack the core of the Internet even when in a state of war. This also clearly emphasizes the fact that more than ever before, there is a need for a Geneva-like Convention to agree on some high-level recommendations among nations to keep the Internet safe, open, universal and interoperable.
(I) India needs to quickly frame an appropriate and updated cybersecurity policy,
(II) that their must be enhancement cooperation between nations and reaffirmed
(III) emphasizes the fact that more then ever before, there is need
Only (I)
Only (III)
Both (I) and (III)
Both (II) and (III)
No correction required
Solution:
There is an error in I bold part of the paragraph. I part given in option is the appropriate expression.

Q20. The government’s decision to increase import duties on a variety of products, including phones and TV sets, is not a good idea. This has been done in the name of promoting Make in India, but experience, of India’s own past and of Asia’s tiger economies, shows that forcing import substitution behind high tariff walls is a bad way to promote manufacture.
(I) The government’s decision at increasing import duties over an
(II) of India’s own past and of Asia’s tiger economies, shows
(III) walls is a bad way for promoting the manufactured
Only (I)
Only (III)
Both (I) and (III)
Both (II) and (III)
No correction required
Solution:
No correction required.

               


You May Also Like to Read: