Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Syndicate Bank PO Exam 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Syndicate Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Syndicate Bank PO is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.

  

Q1. In which state, Andhra Pradesh Grameena Vikas Bank (APGVB) has operationalised its first desktop ATM?
 Andhra Pradesh
 Telangana
 Odisha
 Kerala
 Tamil Nadu
Solution:
The Andhra Pradesh Grameena Vikas Bank (APGVB) has operationalised its first desktop ATM in Telangana. The mini-ATM within the branch premises will facilitate customers to withdraw small amounts.

Q2. The NABARD has sanctioned _____________ crore loan assistance under the Rural Infrastructure Development Fund (RIDF) to Odisha towards irrigation and rural bridge projects for the last quarter of this fiscal.
 Rs 100.27 crore
 Rs 573.34 crore
 Rs 372.51 crore
 Rs 750.68 crore
 Rs 830.43 crore
Solution:
The NABARD has sanctioned Rs 372.51 crore loan assistance under the Rural Infrastructure Development Fund (RIDF) to Odisha towards irrigation and rural bridge projects for the last quarter of this fiscal.

Q3. Which among the following country will host an informal WTO Ministerial gathering in March 2018?
 Switzerland
 USA
 China
 India
 Indonesia
Solution:
Trade ministers from various countries including Australia, Japan and Switzerland met for an informal WTO ministerial gathering in Davos, Switzerland. India was represented by Deepak Jagdish Saksena, ambassador and permanent representative to the WTO. India announced that it will host an informal WTO Ministerial gathering in March 2018. The meeting would be held in New Delhi on March 19-20.

Q4. The world no.1 Tai Tzu Ying has recently won the Indonesia Masters in Jakarta. She is from which country?
 Indonesia
 China
 South Korea
 Japan
 Taiwan
Solution:
The world no.1 Tai Tzu Ying of Taiwan has defeated Saina Nehwal in the finals of the Indonesia Masters in Jakarta.

Q5. The 60th Annual Grammy Awards were held recently in New York City, the USA. Who was the host of the ceremony?
 Priyanka Chopra
 James Corden
 Neil Patrick Harris
 Ellen DeGeneres
 Jon Stewart
Solution:
The 60th Annual Grammy Awards, honoring the best achievements from October 2016 to September 2017 were held at Madison Square Garden in New York City, the USA. James Corden was the host of the ceremony for the second year in a row.

Directions (6-10): Read the following information carefully and answer the questions given below: 
Nine friends A, B, C, D, E, F, G, H, and I are living in a same building of nine floor counting from one to nine. Ground floor is numbered 1 and so on. They all are working in different MNCi.e Safeco, Ryder, Xerox, Netfix, Costco, Aleris, Humana, Fiserv, and Exelon but not necessarily in the same order. There are three floors between A and I, who works in Costco company. H works in Xerox company and lives immediately above the floor on which A lives. There is only one floor between H and G, who works in Netfix company. F works in Ryder company and lives below the floor on which G lives. F does not live on even number floor. There is only two floors between F and E, who works in Safeco company. B works in Fiserv company and lives below the floor on which F lives. G does not live on ninth floor. B lives on even number floor. There is as many as floor between B and one, who works in Aleris company and as between A and C . A does not work in the Human company.

Q6. A works which of the following company?
 Xerox
 Exelon
 Netfix
 Safeco
 Costco
Solution:
(6-10)

Q7. D lives on which of the following floor?
 First
 Second
 Third
 Fourth
 Fifth

Q8. H is related to Netfix and C is related to Ryder, in the same way F is related to?
 Humana
 Fiserv
 Costco
 Aleris
 None of these

Q9. Who among following lives on the seventh floor?
 G
 H
 E
 A
 C

Q10. How many floors are there between the E and the floor on which B lives?
 Two
 Three
 Four
 One
 None of these

Q11. Simple interest on a certain sum at 7 p.c.p.a for 4 years is Rs. 3584. What will be the compound interest on the same principal at 4 p.c.p.a. in two years?
 Rs. 1054.48
 Rs. 1044.48
 Rs. 938
 Rs. 1064.84
 None of these
Solution:

Q12. Average score of a cricketer in 13 matches is 42 runs. If the average score in the first 5 matches be 54 runs, what is the average score in the last eight matches?
 36.5
 34.5
 35.4
 38
 None of these
Solution:

Q13. The average of five positive numbers is 308. The average of first two numbers is 482.5 and the average of last two numbers is 258.5. What is the third number?
 224
 58
 121
 Cannot be determined
 None of these
Solution:

Q14. The ratio of roses and lilies in a garden is 3 : 2 respectively. The average number of roses and lilies is 180. What is the number of lilies in the garden?
 144
 182
 216
 360
 None of these
Solution:

Q15. A car runs at the speed of 40 km/h when not serviced and runs at 65 km/h, when serviced. After servicing the car covers a certain distance in 5 h. How much approximate time will the car take to cover the same distance when not serviced?
 10
 4
 12
 8
 5
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following seven sentences A, B, C, D, E, F and G in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them. 
(A) In other words, floods and droughts are built into the countries monsoonal ecology.
(B) “It pours cats and dogs” they said.
(C) In the remaining 8,660 hours there is hardly any precipitation.
(D) If the rain is not caught and stored, it will be impossible to live in this country.
(E) But most of it pours down in a mere hundred hours.
(F) India gets more rain annually – 1,100 mm, on an average- than any other part of the world.
(G) When the British came to India, they were struck by the amount it rained here.

 Q16. Which of the following will be the FIRST sentence?
 G
 A
 C
 D
 F
Solution:
'FGBECAD' is the correct sequence.
Statement F is the introductory statement.

Q17. Which of the following will be the SECOND sentence?
 C
 D
 F
 G
 B
Solution:
Statement G is the sentence sentence as it in the continuity of the discussion.

Q18. Which of the following will be the FOURTH sentence?
 F
 C
 E
 G
 D
Solution:
Statement B is the fourth sentence. 'pours' is the hint here.

Q19. Which of the following will be the FIFTH sentence?
 A
 C
 D
 F
 G
Solution:
'FGBECAD' is the correct sequence.

Q20. Which of the following will be the LAST sentence?
 D
 E
 F
 A
 C
Solution:
It is the concluding statement of the paragraph.

               


You May Also Like to Read: