Error Detection For SBI Clerk Prelims 2018: 16th March 2018

Dear Aspirants,

English Questions For SBI Clerk Prelims 2018

This section can be easy as pie if your basics are clear. Sometimes, even those who can communicate very well in English, fail to perform to the best of their ability in the banking exams. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions.

Directions (1-15): In each of the questions given below a sentence is given which is divided into 5 parts. Out of the given 5 parts, one is grammatically correct and the rest are not. It is then followed by 5 options which gives one of the option as a correct one. Choose the option which is grammatically correct. If all the parts are grammatically correct then answer according to the options given below.

Q1.  They are complicited in this(A)/ violent by their deliberate negligence,(B)/ to saying the least, if not(C)/ active support, by not come(D)/ to the rescue of Muslims in a timely manner(E). 
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

S1. Ans.(e)
Sol. (E)They are complicit in this violence by their deliberate negligence, to say the least, if not active support, by not coming to the rescue of Muslims in a timely manner. 

Q2. We kept spoken to all the(A)/ responsible officers, they kept(B)/ reassure us that there was nothing(C)/ to worrying about and that(D)/ they would taken care(E). 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

S2. Ans.(a)
Sol. (B)We kept speaking to all the responsible officers, they kept reassuring us that there was nothing to worry about and that they would take care.


Q3. They should have been preparing(A)/ to such a calamity(B)/. It looks like callous(C)/ disregarding for the safety of(D)/ the student minority in that country(E).
(a) A
(b) E
(c) B
(d) D
(e) C

S3. Ans.(e)
Sol. (C)They should have been prepared for such a calamity. It looks like callous disregard for the safety of the student minority in this country. 

Q4. A company may be opening(A)/ a significant number of new stores(B)/ almost every year, which in turn(C)/ could cause its total revenue(D)/ to increase year after year(E).
(a) D
(b) B
(c) All are correct
(d) A
(e) C

S4. Ans.(c)
Sol. (C)A company may be opening a significant number of new stores almost every year, which in turn could cause its total revenue to increase year after year. 

Q5. This shows the government’s arrogant(A)/ and unilateral move to bulldozer(B)/ all the financing business(C)/ without discuss them on(D)/ the floor of the House(E).
(a) E
(b) A
(c) C
(d) D
(e) B

S5. Ans.(d)
Sol. (D)This shows the government’s arrogance and unilateral move to bulldoze all the financial business without discussing them on the floor of the House. 

Q6. Though they might not be debarred(A)/ from conducting arbitration in India arised out(B)/ of international commercial arbitration, they will be(C)/ governed by the code of conducting applicable(D)/ of the legal profession in India(E).
(a) B
(b) A
(c) D
(d) E
(e) C

S6. Ans.(b)
Sol. (A)Though they might not be debarred from conducting arbitration in India arising out of international commercial arbitration, they would be governed by the code of conduct applicable to the legal profession in India.

Q7. The Secretary have every(A)/ intention of staying(B)/ because the critical(C)/ progress making(D)/ of national security(E).
(a) B
(b) A
(c) C
(d) E
(e) D

S7. Ans.(a)
Sol. (B)The Secretary had every intention of staying because of the critical progress made in national security. 

Q8. The two poisonings, just over a(A)/ decade apart, has raised serious(B)/ questions domestically on Britain’s ability(C)/ to protecting those seeking(D)/ politically asylum on its shores(E).
(a) B
(b) D
(c) A
(d) B
(e) E

S8. Ans.(c)
Sol. (A)The two poisonings, just over a decade apart, have raised serious questions domestically about Britain’s ability to protect those seeking political asylum on its shores. 

Q9. On Tuesday, airport operations returning(A)/ to normally, while the wreckage of the(B)/ crashed aircraft laid near(C)/ the runway, guarding(D)/ by security personnel(E).
(a) D
(b) E
(c) B
(d) A
(e) C

S9. Ans.(b)
Sol. (E)On Tuesday, airport operations returned to normal, while the wreckage of the crashed aircraft lay near the runway, guarded by security personnel.

Q10. A separate security source of(A)/ Gaza said the convoy is(B)/ also fire on(C)/ by unknown gunmen at the(D)/ time of the exploding(E).
(a) A
(b) B 
(c) C
(d) D
(e) E

S10. Ans.(d)
Sol. (D)A separate security source in Gaza said the convoy was also fired on by unknown gunmen at the time of the explosion. 

Q11. A cathartic moment of the story(A)/ is when she came(B)/ face-to-face of(C)/ her father after(D)/ several of years(E).
(a) B
(b) C
(c) A
(d) E
(e) D

S11. Ans.(e)
Sol. (D)A cathartic moment in the story is when she comes face-to-face with her father after several years.

Q12. The message that Mathivanan would like(A)/ to convey to the audience through(B)/ this film is that impulsive(C)/ actions can lead to(D)/ unpleasant consequences(E).
(a) D
(b) B
(c) C
(d) E
(e) All are correct

S12. Ans.(e)
Sol. (E)The message that Mathivanan would like to convey to the audience through this film is that impulsive actions can lead to unpleasant consequences.

Q13. I can specifically made fun(A)/ at them because unlike(B)/ certain other industries(C)/, people of Chennai(D)/ had a sense of humor(E).
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

S13. Ans.(a)
Sol. (C)I can specifically make fun of them because unlike certain other industries, people in Chennai have a sense of humor.

Q14. Minor irregularities on the road are soaking(A)/ up quite admirable by(B)/ the suspension, though the(C)/ diesel clatter do come into(D)/ the cabin of times(E). 
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

S14. Ans.(b)
Sol. (C)Minor irregularities on the road are soaked up quite admirably by the suspension, though the diesel clatter does come into the cabin at times. 

Q15. Here, we come(A)/ across an huge cattle-fair(B)/, there bullocks(C)/ and buffaloes are(D)/ being auctioned(E).
(a) E
(b) B
(c) D
(d) A
(e) C

S15. Ans.(a)
Sol. (E)Here, we came across a huge cattle-fair, where bullocks and buffaloes were being auctioned.