February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 15th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  The Hindustan Aeronautics Limited has developed the first of its kind flight of ________ with indigenous Real Time Operating System (RTOS).
Answer: Hawk-i

Q2. TJohn Mahoney passed away after brief illness in Chicago at the age of 77. He was famous ___________.
Answer: Actor

Q3. Who is the present chairman of Bengaluru-Headquartered Hindustan Aeronautics Limited?
Answer: T Suvarna Raju

Q4. The First edition of South Asia Region Public Procurement Conference was held in ___________ in 2010.
Answer: Kathmandu

Q5. Hamilton is the capital city of ____________.
Answer: Bermuda

Q6. The Competition Commission of India (CCI) has imposed a fine of around Rs. 136 crores on which tech giant for unfair business practices in the Indian market for online search?
Answer: Google

Q7. Name the lady who has been appointed as the International Cricket Council's (ICC) first-ever independent female director. 
Answer: Indra Nooyi

Q8. Which group is the owner of Mumbai-headquartered IndusInd Bank?
Answer: Hinduja Group

Q9. Union Minister of State (IC) for Power and New & Renewable Energy, Shri R.K Singh, launched a Web-based monitoring System and a Fly Ash mobile application named __________.
Answer: Ash Track

Q10. Who is the present chairperson of the Competition Commission of India (CCI)?
Answer: Devender Kumar Sikri

Q11. Dance veteran Madavoor Vasudevan Nair had passed away recently. He was related with which dance form?
Answer: Kathakali

Q12. In the 6th Bi-monthly Monetary Policy, it has been decided to keep the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF) unchanged at 6.0%. GVA growth for 2017-18 is projected at _______________.
Answer: 6.6%

Q13. Name the Tech Giant with which National Council of Educational Research and Training (NCERT) has signed a pact to integrate a course on 'Digital Citizenship and Safety' in information and communication technology curriculum.
Answer: Google

Q14. India successfully test-fired its indigenously developed nuclear capable Prithvi-II missile. It is a surface-to-surface missile and has a strike range of _____________.
Answer: 350 km

Q15. Name the women's cricket team pacer who has become the first woman in the world to take 200 wickets in ODI cricket.
Answer: Jhulan Goswami