February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 17th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Name the Pune-based swimmer who has recently become the first Asian to swim across the Ocean Seven.
Answer: Rohan More

Q2. India and the UAE inked 5 agreements related to energy & railway sectors, manpower and financial services. What is the Currency of the UAE?
Answer: dirham

Q3. Which Indian city is the 12th richest city in the world with a total wealth of $950 billion, according to a report by New World Wealth?
Answer: Mumbai

Q4. Sharmila Nicollet has become the first Indian to qualify for the China LPGA Tour. She is related to which sports?
Answer: Golf

Q5. Mahmoud Abbas is the present president of ____________.
Answer: Palestine

Q6. World Radio Day is observed annually on _______________.
Answer: 13 February

Q7. Power and New and Renewable Energy Ministry has recently organized a three-day International Conference on Operations and Maintenance ‘Indian Power Stations 2018’ in _______________. 
Answer: New Delhi

Q8. World Radio Day was observed recently across the World. The theme for WRD 2018 is _______________.
Answer: Radio and Sports

Q9. The Gevora Hotel in has recently set its name in the Guinness Book of World Records to become the “world’s tallest hotel”. This Hotel is situated in which city? 
Answer: Dubai

Q10. The National Productivity Council has recently observed the National Productivity Day (NPD). The theme for NPD 2018 is ______________________. 
Answer: Industry 4.0 Leapfrog Opportunity for India

Q11. Name the Kannada litterateur who has been recently elected as president of the Sahitya Akademi.
Answer: Chandrashekar Kambar

Q12. As per the recent notification of the Reserve Bank of India (RBI), lenders shall identify incipient stress in loan accounts, immediately on default, by classifying stressed assets as SMA. SMA stands for _____________________.
Answer: Special Mention Accounts

Q13. The RBI came up with the guidelines for individual financial institutions to highlight the status of stressed borrowers and furnish the details to the RBI to be stored in a central database- CRILC. What does 'R' stands for in CRILC?
Answer: Repository

Q14. NITI Aayog has recently released the ‘Healthy States, Progressive India Report’. Which state has topped the list in the terms of annual incremental performance?
Answer: Jharkhand

Q15. Radha Mohan Singh is the present Union Minister of _______________.
Answer: Agriculture and Farmers Welfare