February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 18th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Acclaimed musician and Oscar-nominated composer Johann Johannsson has passed away aged 48. He was from which country?
Answer: Iceland

Q2. The Minister of Road Transport & Highways Mr Nitin Gadkari released India’s first ever Highway Capacity Manual (HCM) in New Delhi. The manual has been developed by _____________.
Answer: CSIR – CRRI

Q3. Name the chess player who has recently won the 13th edition of the National ‘A’ Chess Championship for the blind in Mumbai.
Answer: Kishan Gangolli

Q4. Name the renowned human rights lawyer, social activist and an outspoken critic of Pakistan, who passed away recently.
Answer: Asma Jahangir

Q5. According to a report by New World Wealth, which is the richest city in the world?
Answer: New York

Q6. Japan's government has reappointed Bank of Japan Governor _____________ for another term.
Answer: Haruhiko Kuroda

Q7. Addis Ababa is the Capital city of _______________. 
Answer: Ethiopia

Q8. India’s biggest Global Conference on Pharma Industry and Medical Devices was held recently in _____________.
Answer: Bengaluru

Q9. India’s Umang App was named winner of the Best M-Government Service award in the Accessible Government category while Aadhar won the best emerging technology award at the recently concluded World Government Summit (WGS) 2018. The WGS 2018 was held recently in _______________.
Answer: Dubai

Q10. Name the lender that has recently announced the listing of the Bank’s debut US $600 million bond issue under its maiden US $1 billion medium-term note (MTN) bond on country’s first international exchange BSE’s IndiaINX at the International Financial Services Centre (IFSC) at GIFT City.
Answer: Yes Bank

Q11. Hassan Rouhani is the present President of ___________.
Answer: Iran

Q12. Lok Sabha Speaker, Sumitra Mahajan has recently inaugurated the 6th India region Commonwealth Parliamentary Association conference in ______________.
Answer: Patna

Q13. Yogi Adityanath government in Uttar Pradesh presented its second budget. The Total budgetary allocation is of _____________.
Answer: Rs 4.28 lakh crore

Q14. Name the tennis player who has recently won the Rotterdam Open 2018.
Answer: Roger Federer

Q15. Finance Minister Arun Jaitley has recently visited which country to co-chair a Joint Commission Meeting?
Answer: Saudi Arabia