February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 19th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Prime Minister of Canada is on seven day visit to India for strengthening bilateral relations between the two countries. Who is the present Prime Minister of Canada?
Answer: Justin Trudeau

Q2. Name the Indian Engineer who has been honoured with the Scientific and Engineering Academy Award at the Oscars Scientific and Technical Awards 2018.
Answer: Vikas Sathaye

Q3. In which city, Indian Prime Minister Narendra Modi has recently inaugurated the World Sustainable Development Summit 2018 (WSDS 2018)?
Answer: New Delhi

Q4. The government of India has recently signed second Loan Agreement with New Development Bank (NDB) for the financing of Rajasthan Water Sector Restructuring Project. The NDB Headquarters in ______________.
Answer: Shanghai

Q5. Name the newly appointed Prime Minister of Nepal.
Answer: K.P. Sharma Oli

Q6. In which city, the prestigious World Congress on Information Technology 2018 has begun?
Answer: Hyderabad

Q7. Vice President M Venkaiah Naidu has recently inaugurated the 8th edition of the Theatre Olympics in _____________.
Answer: Delhi

Q8. Name the city that will set up India's first institute for artificial intelligence (AI)?
Answer: Mumbai

Q9. The National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) announced area development plans worth Rs 1,918 crore for __________ to supplement farmers' income.
Answer: Punjab

Q10. Yogi Adityanath government in Uttar Pradesh presented its second budget. UP Finance Minister _______________ presented a mega budget with a focus on farmers, artisans, youth, infrastructure and urban development.
Answer: Rajesh Aggarwal

Q11. Name the Australia's most-capped female player and vice-captain who has announced her retirement from international and state cricket.
Answer: Alex Blackwell

Q12. In which country, Minister for Health and Family Welfare has recently addressed the Global Digital Health Partnership Summit?
Answer: Australia

Q13. British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) Awards 2018 were held recently in London, UK. Name the film that was declared as the "Best Film".
Answer: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Q14. Name the company that has become the first foreign e-commerce firm to start its own food retail venture in India.
Answer: Amazon

Q15. Which country will host the global World Environment Day celebrations on 5 June 2018?
Answer: India