February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 21st March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  According to the Union Minister of State of the Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh, the Indian Space Research Organization (ISRO) is planning to launch __________ Mission around April 2018.
Answer: Chandrayan-2

Q2. Name India's first and largest micro-delivery platform that has been recognized as 'Startup of the Year' 2017 at the 7th Small Business Awards held in New Delhi.
Answer: Milkbasket

Q3. In the city, the Ministry of Agriculture & Farmers Welfare has organized a National Conference under the title of “Agriculture 2022 – Doubling Farmers’ Income”?
Answer: New Delhi

Q4. Name the housing company that has tied up with International Finance Corporation (IFC), part of the World Bank Group, to raise $800 million for green and affordable housing in India.
Answer: PNB Housing Finance Ltd

Q5. Name the state which is at the bottom of the list with regard to maternal mortality rate (MMR) with a figure of 300 against the national average of 167.
Answer: Assam

Q6. The Union Cabinet has recently approved the agreement between India and Israel on.
Answer: Film Co-production

Q7. Silkyara Bend-Barkot Tunnel is situated in ___________.
Answer: Uttarakhand

Q8. The Union Cabinet has recently approved Chit Funds (Amendment) Bill, 2018. It has been proposed to increase the ceiling of foreman's commission from a maximum of 5% to ___________.
Answer: 7.0%

Q9. India successfully test-fired medium-range nuclear-capable missile named ______________ from APJ Abdul Kalam Island off the Odisha coast, recently.
Answer: Agni II

Q10. Name the country that has decided to impose a 'carbon tax' from 2019 to cut its greenhouse gas emissions.
Answer: Singapore

Q11. The government of India has recently allowed privatization in which sector?
Answer: Coal Mining Sector

Q12. Name the Person who has inaugurated the 2-Day long UP Investors Summit in Lucknow.
Answer: Narendra Modi

Q13. In which city, PM Narendra Modi inaugurated the 22nd edition of the World Congress on Information Technology (WCIT) through a video conference?
Answer: Hyderabad

Q14. Name the state government that has recently launched 4 food canteens in the state under the ‘Antyodaya Aahaar Yojana’.
Answer: Haryana

Q15. "Mission Buniyaad" for improving learning skills of children studying municipal-run schools will be launched in ______________.
Answer: Delhi