February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 23rd March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Retirement fund body Employees’ Provident Fund Organization (EPFO) has reduced the interest rate on deposits to ___________ for 2017-18.
Answer: 8.55%

Q2. India successfully conducted a night trial of its indigenously developed nuclear capable Prithvi-II missile. It has a strike range of _____________.
Answer: 350 km

Q3. A three–day India International Textiles Expo (IITExpo) of India has begun recently in ____________. 
Answer: Colombo

Q4. ‘Capital First’ announced that the regulator National Housing Bank (NHB) has approved the merger of the company with ______________.
Answer: IDFC Bank

Q5. The Khadi and Village Industries Board of which of the following state has signed a pact with Amazon India to facilitate online selling of Khadi products?
Answer: Uttar Pradesh

Q6. North East region's (NER) 1st Regional Centre for agriculture with Israeli collaboration will be inaugurated in __________.
Answer: Mizoram

Q7. Reserve Bank of India (RBI) has constituted an expert committee under the chairmanship of ___________ to look into a range of issues relating to classification of bad loans, rising incidents of frauds and effectiveness of audits.
Answer: YH Malegam

Q8. Veteran personality of India, M.S. Anantharaman had passed away, recently. He was ______________.
Answer: Violinist

Q9. Name the Digital payments startup company that has launched two insurance companies recently.
Answer: Paytm

Q10. The Government of India and Asian Development Bank (ADB) have signed a $84 million loan for improvement and expansion of water supply in _____________.
Answer: Bihar

Q11. Which cricket council has recently got ICC's approval for its own T-20 vLeague?
Answer: Canada

Q12. Name the state government that has announced to observe September 22 as 'Rhino Day' to generate public awareness on protection of the one-horned pachyderm.
Answer: Assam

Q13. Chinese technology giant Huawei and telecom services provider Bharti Airtel announced to have successfully conducted 5G network trial under a test set-up in India. The trial was conducted in ______________.
Answer: Gurugram

Q14. Name the Veteran Bollywood actress and Padma Shri awardee, who had passed away in Dubai recently?
Answer: Sridevi

Q15. Reigning Commonwealth Games champion ____________  overcame Malaysia's June Wei Cheam in straight games in the men's singles final to clinch the Austrian Open International Challenge, his first international title in over three years.
Answer: Parupalli Kashyap